9 συμβουλές για ομαλή κίνηση

9 συμβουλές για ομαλή κίνηση

May 6, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Εάν σχεδιάζετε να μετακινηθείτε από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη, πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και να σχεδιάσετε μια ομαλή μετακίνηση και μετάβαση. Μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία, καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και υψηλό βιοτικό επίπεδο το καθιστούν πολύ ελκυστικό για τους Αμερικανούς.

Για παράδειγμα, μετακινούνται από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη για καλούς λόγους, με τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μεταξύ των Αμερικανών εκπατρισμένων. Παρακάτω θα βρείτε εννέα συμβουλές για μια ομαλή μετάβαση στις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής σας.

Ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

Προετοιμασία μετακίνησης από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη

Γενικά, η μετακόμιση μπορεί να είναι μια στρεσογόνα στιγμή για εσάς και την οικογένειά σας χωρίς να πάτε στο εξωτερικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε προσεκτικά πριν μετακινηθείτε από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη. Το 2022, πολλοί Αμερικανοί εγκατέλειψαν τις πολιτείες με υψηλή φορολογία για να μετακομίσουν στο Τέξας και τη Φλόριντα.

Τριακόσιες δεκαεννιά χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν μόνο στη Φλόριντα για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Ωστόσο, αν ρωτήσετε τους μέσους κατοίκους της Φλόριντα, κάποιοι σχεδιάζουν επίσης να μετακομίσουν στην Ευρώπη για να επανεγκατασταθούν σε μια χώρα της ΕΕ. Σύμφωνα με Move.orgη μετακίνηση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

 • Το 38% των πρόσφατων μετακόμισης βρίσκουν τη μετακίνηση πιο αγχωτική από το να χωρίσουν
 • Το 61% έχασε τα υπάρχοντά του ενώ μετακινούνταν
 • Το 61% αντιμετώπισε έλλειψη φορτηγών κατά τη μετακόμιση

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετακομίσετε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ σε μια αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή οικονομία, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

Ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

1 – Προγραμματίστε τη βίζα σας εκ των προτέρων

Ερευνήστε τις απαιτήσεις βίζας της χώρας στην οποία σκοπεύετε να μετακομίσετε προτού μετακομίσετε εκεί. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές βίζας για άτομα που μετακινούνται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε βίζα εργασίας, φοιτητικής ή επιχείρησης σύμφωνα με τους στόχους σας. Επιπλέον, χώρες όπως η Εσθονία εκδίδουν επίσης ψηφιακές νομαδικές βίζες σε αλλοδαπούς. Ένα αμερικανικό διαβατήριο σάς επιτρέπει να επισκέπτεστε την Ευρώπη για 90 ημέρες για ταξίδια ή επαγγελματικούς λόγους.

2. Προσλάβετε αξιόπιστους διεθνείς μεταφορείς

Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν κατά μήκος της ανατολικής ακτής, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, μετακομίζουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο για να ξεκινήσουν εκ νέου τη ζωή τους σε άλλη χώρα. Δυστυχώς, τα ταξίδια πέρα ​​από τον ωκεανό και η μετάβαση στην Ευρώπη μπορεί να είναι αγχωτικό αν δεν είστε προετοιμασμένοι. Αλλά η συνεργασία με έμπειρους μεταφορείς μεγάλων αποστάσεων θα σας βοηθήσει να μετακινηθείτε χωρίς καμία ταλαιπωρία. Για το λόγο αυτό, το 80% των Αμερικανών προσλαμβάνουν επαγγελματίες μετακίνησης όταν μεταναστεύουν.

Αν εσύ διεθνής μετακόμιση από τη Φλόριντα, επικοινωνήστε με αδειοδοτημένους διεθνείς μεταφορείς για να σας βοηθήσουν να μετακινήσετε τα υπάρχοντά σας με ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αποδεδειγμένους μεταφορείς που παρέχουν ασφάλιση.

3 – Διατηρήστε τα έγγραφά σας ασφαλή

Όταν σχεδιάζετε τη μετακίνησή σας από την Ανατολική Ακτή στην Ευρώπη, τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα πρέπει να είναι πάντα μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Προστατέψτε αυτά τα έγγραφα από τη στιγμή που επιβιβάζεστε στην πτήση σας στην Ευρώπη από τη Φλόριντα μέχρι να προσγειωθείτε στην ΕΕ. Η απώλεια τους θα αυξήσει το άγχος σας. Επομένως, κρατήστε τα έγγραφά σας σε μια ασφαλή τσάντα με φερμουάρ που είναι εύκολη στη μεταφορά.

4 – Ειδοποιήστε την τράπεζά σας πριν μετακινηθείτε από την Ανατολική Ακτή στην Ευρώπη

Όταν φεύγετε από την Ανατολική Ακτή για την Ευρώπη, ειδοποιήστε την τράπεζα για την απόφασή σας να μετακομίσετε. Δεν θέλετε η τράπεζα να μπλοκάρει την κάρτα σας αφού παρατηρήσει συναλλαγές στο εξωτερικό από τον λογαριασμό σας. Επίσης, μια έξυπνη απόφαση θα ήταν να αποκτήσετε λογαριασμό σε μια ευρωπαϊκή τράπεζα.

Συνήθως θα χρειαστεί να προσκομίσετε έγκυρο διαβατήριο, απόδειξη διεύθυνσης και μερικές φορές απόδειξη εισοδήματος ή απασχόλησης. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με μια τράπεζα που εμπιστεύεστε, κλείστε ένα ραντεβού με έναν εκπρόσωπο και μάθετε τις απαιτήσεις της τράπεζας. Εξετάστε επίσης λύσεις ψηφιακής τραπεζικής όπως η Revolut.

5 – Συσκευάστε τα πράγματά σας προσεκτικά

Το άγχος του ταξιδιού μπορεί να σας κάνει να φορτωθείτε για μετανάστευση στην ΕΕ. Αυτό αποδεικνύεται από την έρευνα 62% των πολιτών των ΗΠΑ πακέτο για τα ταξίδια σας. Αλλά μπορείτε να συλλέξετε πράγματα σωστά μαθαίνοντας:

 • Για ασφάλεια, κλείστε τις παραδοτέες αποσκευές σας.
 • Ελέγξτε τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας για αποσκευές.
 • Σκεφτείτε τον καιρό στον προορισμό σας και ετοιμάστε ανάλογα.
 • Αποφύγετε τη συσκευασία αντικειμένων που μπορούν να αγοραστούν φθηνά μετά την προσγείωση στην Ευρώπη.
 • Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να τακτοποιήσετε και να απαλλαγείτε από ρούχα που δεν φοράτε.
Ένα μικρότερο σπίτι

6 – Υπολογίστε το συνολικό κόστος πριν μετακινηθείτε από την Ανατολική Ακτή στην Ευρώπη

Το κόστος μετακίνησης στην Ευρώπη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος. Μπορείτε να συγκρίνετε το κόστος ζωής σε διαφορετικές χώρες με πλατφόρμες όπως Numbeo και Expatistan. Όταν μετακινείστε από την Ανατολική Ακτή στην Ευρώπη, θα θέλετε να εγγυηθείτε τα συνολικά έξοδά σας εκ των προτέρων.

Μπορείτε να υπολογίσετε το μέσο κόστος ζωής στις χώρες της ΕΕ. Εξετάστε αυτές τις πρόχειρες εκτιμήσεις:

 • Μεταφορά: Αυτά τα έξοδα μπορεί να κυμαίνονται από $2.000 έως $5.000
 • Μετανάστευση: – Το τέλος μετανάστευσης είναι μεταξύ $200 και $500
 • Ταξίδια: – Τα έξοδα ταξιδιού εξαρτώνται από τον αριθμό των ατόμων που πετούν (500$/άτομο)
 • Στέγαση: Η επιλογή ενός απλού διαμερίσματος στην Ευρώπη μπορεί να κοστίσει από 1.000 έως 2.000 δολάρια.
 • Βοηθητικά προγράμματα: Τα μηνιαία βοηθητικά προγράμματα είναι μεταξύ $100 και $200, όπως συνδέσεις αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

7 – Ψάξτε για διαμερίσματα

Το να αναζητήσετε ένα προσιτό ενοίκιο στην ΕΕ μπορεί να είναι δύσκολο επειδή δεν γνωρίζετε την ήπειρο. Αλλά μερικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το τέλειο διαμέρισμα σε μια ξένη χώρα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Προσλάβετε έναν συγκάτοικο για να μοιραστεί το ενοίκιο μαζί σας
 • Συνεργαστείτε με έναν τοπικό κτηματομεσίτη για να σας καθοδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση
 • Πληρώστε το ενοίκιο αφού επισκεφθείτε το μέρος και συναντήσετε τους ιδιοκτήτες του
 • Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το έχουν Facebook ομάδες για τη διευκόλυνση των ενοικιαστών
 • Ζητήστε από τον εργοδότη σας (αν έχετε) να σας προσφέρει ένα υπέροχο διαμέρισμα

8 – Βρείτε το δρόμο σας

Η μετακόμιση σε άλλη χώρα δεν είναι τόσο εύκολη όσο μια βόλτα στο πάρκο. Ωστόσο, έχουμε τέτοιες τεχνολογίες όπως Google maps για να μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο μας σε μια ξένη χώρα. Παρακαλώ εξοικειωθείτε με Google Streetviewαγοράστε έναν έντυπο χάρτη της πόλης σας και χρησιμοποιήστε τον χάρτες.εμένα για λήψη γραφημάτων για χρήση εκτός σύνδεσης.

9 – Κάντε νέες ουσιαστικές συνδέσεις

Το να ζεις στην ΕΕ σημαίνει ότι θα δημιουργήσεις έναν νέο κοινωνικό κύκλο καθώς θα αφομοιωθείς με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, θα ξεπεράσεις το γλωσσικό εμπόδιο και θα συνηθίσεις σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τους Αμερικανούς γνωστούς σας. Αντίθετα, διατηρήστε τις προηγούμενες συνδέσεις σας μέσω των social media.

Επίσης, ο νέος κοινωνικός σας κύκλος θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλους Αμερικανούς ομογενείς. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μερικά Reddit ή Facebook ομάδες αφιερωμένες σε πολίτες των ΗΠΑ που ζουν στην Ευρώπη. Ιστοσελίδες όπως Μικρός κόσμος μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άλλους ομογενείς και να βρείτε λύσεις σε κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ως Αμερικανός στην ΕΕ.

Συμβουλές YouTube για αρχάριους

Συμπέρασμα. Μετακίνηση από την ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

Η Ευρώπη προσφέρει στους Αμερικανούς συναρπαστικές ευκαιρίες και μια αλλαγή σκηνικού. Και αν ζείτε κατά μήκος της ανατολικής ακτής, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινηθείτε από τη δυτική ακτή ή τη μεσαία λωρίδα. Η μετακίνηση από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη μπορεί να φαίνεται συντριπτική, αλλά αν το σχεδιάσετε σωστά, θα έχετε μια εξαιρετική εμπειρία.

Το πιο σημαντικό, είναι καλή ιδέα να υπολογίσετε το κόστος ζωής στην Ευρώπη, να καθορίσετε τις απαιτήσεις βίζας και να ενημερώσετε την τράπεζά σας για την απόφασή σας να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνεργασία με διεθνείς αερομεταφορείς θα σας βοηθήσει να μεταναστεύσετε χωρίς άγχος. Επιπλέον, μια καλά σχεδιασμένη κίνηση θα σας βοηθήσει να μεταβείτε σε μια νέα ζωή πολύ πιο γρήγορα.

Αρχιτεκτονικά στυλ στο Αϊντάχο

Τα καλύτερα αρχιτεκτονικά στυλ στο Αϊντάχο, που σχεδιάστηκαν από ορισμένους αρχιτέκτονες του Ketchum, είναι το αποτέλεσμα της ιστορίας και της τοπογραφίας της πολιτείας. Επιπλέον, οδήγησε σε στυλ που αντιπροσωπεύουν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες: τον τρόπο ζωής της Sun Valley που συναγωνίζεται το Άσπεν του Κολοράντο και τα σχέδια των μεγάλων ορεινών ράντσο που χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους για υλικά και σχεδιασμό.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️