5 βασικοί κανόνες ασφάλειας πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές

5 βασικοί κανόνες ασφάλειας πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές

May 10, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Στην ψηφιακή εποχή της ασφάλειας των πληροφοριών, τα προσωπικά σας δεδομένα κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ και πρέπει να προστατεύονται. Το πιο σημαντικό, δεν είναι μυστικό ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν μια ποικιλία από gadget, πόρους ιστού, εφαρμογές και άλλα εργαλεία που μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους. Φυσικά, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής δεδομένων. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια των πληροφοριών είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε μαθητή.

Πρώτα απ ‘όλα, η ασφάλεια των πληροφοριών είναι η προστασία των δεδομένων σας από διαρροή, καταστροφή και άλλους χειρισμούς. Επιπλέον, πρόκειται για τη διασφάλιση του απορρήτου και της διαθεσιμότητας των δεδομένων.

Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε καλύτερα τις πληροφορίες σας στο κολέγιο και όχι μόνο!

Ασφάλεια πληροφοριών

Μη χρησιμοποιείτε μη αξιόπιστους ιστότοπους

Οι σημερινοί μαθητές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο, και σε αυτήν την εποχή της ασφάλειας των πληροφοριών, όλοι πρέπει. Διεξάγουν έρευνα, εκτελούν εργασίες, χρησιμοποιούν “κάνω τη δουλειά μου” για να αναθέσετε τις εργασίες σας και να κάνετε πολλά άλλα πράγματα στο διαδίκτυο. Περιττό να πούμε ότι όσο περισσότερα διαφορετικά εργαλεία και διαδικτυακούς πόρους χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερα δεδομένα κινδυνεύουν. Έτσι, ο πρώτος σημαντικός κανόνας ασφάλειας είναι να μην χρησιμοποιείτε αναξιόπιστους και ύποπτους ιστότοπους.

Όταν επισκέπτεστε έναν δυνητικά επικίνδυνο ιστότοπο, οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των φορητών υπολογιστών) θα σας ειδοποιήσουν και θα σας ρωτήσουν αν θέλετε ακόμα να τις επισκεφτείτε. Επιπλέον, μπορείτε να προσδιορίσετε γρήγορα εάν μια συγκεκριμένη σελίδα είναι ασφαλής κοιτάζοντας απλώς τη γραμμή διευθύνσεων. Στα αριστερά της διεύθυνσης του ιστότοπου υπάρχει ένα σύμβολο κατάστασης ασφαλείας. Τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να θυμάστε τρία σύμβολα:

  • Το σύμβολο κλειδώματος σημαίνει ότι η σύνδεση είναι ασφαλής.
  • Ένας κύκλος με το γράμμα “i” μέσα σημαίνει ότι η σελίδα δεν διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας και οι πληροφορίες που στέλνετε μέσω αυτού μπορούν να δουν ή να αλλάξουν από τρίτο μέρος.
  • Ένα σύμβολο τριγώνου με ένα θαυμαστικό μέσα σημαίνει ότι η σύνδεση δεν είναι ασφαλής ή ακόμη και επικίνδυνη.

Κατά την περιήγηση στον ιστό, ορίστε τον κανόνα #1 να ελέγχετε πάντα την ασφάλεια της σύνδεσής σας και να προσπαθείτε να αποφεύγετε μη αξιόπιστους ιστότοπους. Ή τουλάχιστον μην αναφέρετε δεδομένα εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε τέτοιες σελίδες.

Ασφάλεια πληροφοριών

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστους κωδικούς πρόσβασης – το κλειδί για την ασφάλεια των πληροφοριών

Η εικασία κωδικού πρόσβασης είναι πλέον μια κοινή πρακτική για την απόκτηση απομακρυσμένης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών και δεδομένα χρήστη. Οι χάκερ χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα παραγωγής και ακόμη μαντεύουν ανεξάρτητα τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών με βάση τυπικούς συνδυασμούς. Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι αδύναμος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον αποκρυπτογραφήσουν μηχανήματα ή άνθρωποι. Έτσι, ο δεύτερος σημαντικός κανόνας είναι να ορίζετε πάντα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές τακτικές για να δημιουργήσουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες πρακτικές:

  • Μην παρέχετε προσωπικά στοιχεία όπως το όνομά σας, τα γενέθλιά σας, τη διεύθυνση email σας κ.λπ.
  • Επιλέξτε μεγαλύτερους κωδικούς πρόσβασης που ξεπερνούν τους 12 χαρακτήρες.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς.
  • Προσθέστε κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να ορίσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που θα είναι δύσκολο να μαντέψουν οι χάκερ. Ως αποτέλεσμα, θα προστατεύσετε καλύτερα τους λογαριασμούς και τα δεδομένα σας όσον αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών.

Θυμηθείτε επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασης στα gadget σας δεν είναι λιγότερο σημαντικοί. Επομένως, μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δικό σας τηλέφωνοφορητό υπολογιστή και άλλες συσκευές με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Ενημερώνετε τους κωδικούς πρόσβασης τακτικά

Φυσικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο προηγούμενο σημείο, αλλά αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά. Μόλις ορίσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας, μπορεί να νιώθετε ότι είστε 100% ασφαλείς τώρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, τόσο πιο πιθανό είναι κάποιος να τον μαντέψει.

Για αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασης τακτικά (ιδανικά κάθε μήνα) για να προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας. Όσον αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας είναι σημαντικό μέρος του απορρήτου.

Όλοι χρειάζονται ένα καλό antivirus

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την κλοπή και την καταστροφή των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές σας, πρέπει να προστατεύσετε τα gadget σας από όλους τους ιούς, κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους. Δεν είναι μυστικό ότι οι χάκερ μπορούν εύκολα να μολύνουν τα gadget σας με κακόβουλο λογισμικό μέσω διαφόρων ιστότοπων, εφαρμογών, παιχνιδιών και λήψεων. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της συσκευής σας και της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε όλα όσα έχετε σε αυτήν.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας συσκευές με αξιόπιστο και σύγχρονο λογισμικό προστασίας από ιούς. Ερευνήστε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες, συγκρίνετε τις και εγκαταστήστε το λογισμικό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN – η ασφάλεια των πληροφοριών είναι απαραίτητη

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ή απλά VPN, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για τους σημερινούς μαθητές. Όλοι γνωρίζουμε ότι η έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να είναι Το Άγιο Δισκοπότηρο για φοιτητές. Η έρευνα στο Διαδίκτυο είναι πολύ πιο βολική και ευκολότερη από ό,τι σε μια βιβλιοθήκη.

Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Διαδίκτυο δεν είναι ένα ασφαλές μέρος. Υπάρχουν πολλές απειλές που κρύβονται στο Διαδίκτυο που μπορεί να επηρεάσουν το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα σας. Έτσι, ο τελευταίος κανόνας που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι να έχετε πάντα ένα VPN για να προστατεύεστε.

Με λίγα λόγια, ένα VPN κρύβει και κρυπτογραφεί όλη την επισκεψιμότητά σας. Ως αποτέλεσμα, οι ιστότοποι και οι χάκερ δεν μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία, το ιστορικό περιήγησης και την ψηφιακή σας δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα, είναι σχεδόν αδύνατο να κλέψετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Επομένως, εάν θέλετε να διασφαλίσετε το πλήρες απόρρητο, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN κατά την περιήγηση στον ιστό, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα.

Τοποθέτηση 5G

Με την έλευση των νέων τεχνολογιών Διαδικτύου, η κατανόηση του αντίκτυπου της τοποθέτησης 5G είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε καταδύεται στο 5G στο σπίτι. Η πέμπτη γενιά του Διαδικτύου ή 5G ενηλικιώνεται, υπόσχεται απίστευτες ταχύτητες και εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️