12 πολύτιμα μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε

12 πολύτιμα μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε

June 2, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η διαδικασία είναι πολύπλοκη και εξαιρετικά επώδυνη όταν αντιμετωπίζουμε τον θάνατο ενός συζύγου, αγαπημένου προσώπου ή μέλους της οικογένειας. Αλλά περισσότερο από αυτό, στην πολυπλοκότητά του μπορείτε να μάθετε πολύτιμα μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Στο τέλος, το να προχωρήσετε μπροστά είναι το μόνο που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη θλίψη σας και να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίζετε κάθε μέρα με κάποιο επίπεδο ειρήνης και ικανοποίησης. Με τη δύναμη της ζωής, μπορείτε τώρα να αρχίσετε να θεραπεύετε και να ζείτε τη ζωή στο έπακρο.

Θάνατος συζύγου

Η απώλεια του συζύγου μου είναι να βιώνω τον θάνατο ενός συζύγου

Όταν ο 47χρονος σύζυγός μου πέθανε σχεδόν πριν από δύο χρόνια, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να συνεχίσω χωρίς αυτόν. Ωστόσο, τα καθημερινά μαθήματα που έχω μάθει και συνεχίζω να παίρνω είναι ανεκτίμητα, τόσο ενδυναμωτικά όσο και εξαντλητικά. Ο θάνατος ενός συζύγου σημαίνει απώλεια του μισού του εαυτού του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Εξάλλου, ακόμα και σε περιόδους δυσκολίας, το να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον σημαίνει να του δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Ως αποτέλεσμα, θα βιώσετε πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια της θλίψης σας και παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά από αυτά. Ο Eckhart Tolle είπε: «Όταν γίνεσαι πλήρως παρών και αποδέχεσαι αυτό που είναι, ανοίγεσαι σε μια μεταμορφωτική εμπειρία Η δύναμη είναι τώρα (σύνδεσμος θυγατρικών).

Εάν κατανοήσετε και αποδεχτείτε τη ζωή τώρα, η θεραπεία σας μπορεί να ξεκινήσει και μπορείτε να μάθετε πώς να προχωράτε μπροστά σε περιόδους θλίψης. Μπορείτε να εισέλθετε σε ένα πνεύμα ειρήνης και αποδοχής με αγάπη για τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε ποιοι είστε χωρίς το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Αυτό το άρθρο είναι η πρώτη μου φορά που μοιράζομαι τις σκέψεις μου δημόσια και ελπίζω να σας φέρω περισσότερες ιδέες και λόγια ελπίδας που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Φυσικά, αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος να περπατήσει κανείς, αλλά υπάρχει ελπίδα και υπόσχεση για νέα ξεκινήματα.

Παρακάτω είναι 12 πολύτιμα μαθήματα που μπορείτε να μάθετε όταν αντιμετωπίζετε το θάνατο ενός συζύγου. Ελπίζω να σας δώσουν κάποια διορατικότητα, δύναμη και ελπίδα να προχωρήσετε και να ζήσετε τη ζωή που σας αξίζει.

Θάνατος συζύγου

1 – Ανακαλύψτε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα από όσα πιστεύατε προηγουμένως

Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας περισσότερα από όσα νομίζατε πριν. Κατά κανόνα, μοιραζόμαστε τις οικιακές και οικογενειακές ευθύνες με τους συζύγους ή τους συντρόφους μας. Με το θάνατο ενός συζύγου, όλα εξαρτώνται από εσάς και συχνά θα αναρωτιέστε πώς θα τα κάνετε όλα. Παραδόξως, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα και μετά μερικά.

Είτε πρόκειται για βελτίωση του σπιτιού, για δουλειές του σπιτιού ή περισσότερα, θα αξιοποιήσετε την εσωτερική σας δύναμη και θα φροντίσετε τα πάντα μόνοι σας. Αν και μπορεί να μην σας αρέσει, να αισθάνεστε θυμό, απόγνωση, απελπισία και θλίψη, θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

2 – Πάλη με τον αφόρητο πόνο της απώλειας και του θανάτου του συζύγου

Ενώ είναι αλήθεια ότι το επίπεδο πόνου και ταλαιπωρίας του καθενός είναι διαφορετικό, θα διαπιστώσετε ότι ο πόνος του θανάτου ενός συζύγου είναι πάντα μαζί σας. Επίσης, από την εμπειρία μου, δεν φεύγει ποτέ, αλλά αντίθετα μπαίνει βαθιά στην ψυχή σας για να μπορείτε να λειτουργήσετε. Με κάθε υπενθύμισή τους, ανεβαίνει στην επιφάνεια σαν δράκος που αναπνέει τη φωτιά και μετά υποχωρεί υποχωρητικά.

Μετά από λίγο, διαπίστωσα ότι ήταν απαραίτητο να μπορώ να λειτουργήσω και να προχωρήσω. Μερικές φορές καλωσορίζω τον πόνο όταν τυλίγει τις αναμνήσεις. Μαζί, μου επιτρέπουν να δουλεύω κάθε μέρα και να μαθαίνω να ζω χωρίς αυτόν.

3 – Είστε πραγματικά μόνοι στην απώλεια σας, ακόμα και με την υποστήριξη φίλων και οικογένειας

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ανθρώπων στη ζωή σας, μερικές φορές μπορεί να νιώσετε εξουθενωτική μοναξιά μετά το θάνατο ενός συζύγου. Ακόμη και με τη συνεχή υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας, η μοναξιά μπορεί να είναι ακρωτηριαστική. Ωστόσο, από πολλές απόψεις, το να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βιώσει αυτή τη μοναξιά μπορεί να είναι ένα ενισχυτικό εργαλείο.

Ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Αυτό το άτομο ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας. ως επί το πλείστον, τίποτα δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει ή να τους παρηγορήσει σε περιόδους θλίψης. Κι όμως, σε αυτή την εποχή της μοναξιάς, θα ανακαλύψεις μια εσωτερική δύναμη που ποτέ δεν ήξερες ότι είχες. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι μόλις τα αγαπημένα σας πρόσωπα πάνε σπίτι και σας αφήσουν στον εαυτό σας και τη θλίψη σας, θα μπορέσετε να επιβιώσετε από τη μοναξιά σας και να γίνετε ένα με αυτήν.

4 – Αναμνήσεις, ακόμα και καλές, επώδυνες – αντιμετώπιση αναμνήσεων και θάνατο συζύγου

Μερικές φορές μπορεί να εκπλαγείτε πώς ακόμη και οι καλές αναμνήσεις μπορούν να βλάψουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούν και πιθανότατα θα το κάνουν. Για παράδειγμα, ακόμα δεν μπορώ να δω βίντεο του αείμνηστου συζύγου μου γιατί τα βρίσκω πολύ οδυνηρά. Φυσικά, ελπίζω ότι τελικά αυτό θα περάσει και μπορώ να δω βίντεο μαζί του και να νιώσω τη χαρά και την αγάπη που μοιραστήκαμε. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη αδυναμία μου να αποδεχτώ πλήρως τον θάνατό του.

Επίσης, είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο φυσικά, αλλά από την εμπειρία μου πιστεύω ότι είναι πολύ αληθινό και δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Όλες οι αναμνήσεις μπορεί και θα πονέσουν, και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Επίσης, το εύρος των συναισθημάτων μπορεί να φαίνεται εκτεταμένο, από θυμό μέχρι λύπη και όχι μόνο. Εάν κάτι σας προκαλεί θλίψη, μπορείτε να το επεξεργαστείτε ή να το προσπεράσετε και να αποσπάσετε την προσοχή σας, ώστε να μην χρειαστεί να το αντιμετωπίσετε.

5 – Δείτε έναν σύμβουλο θλίψης και μιλήστε μαζί του όσο συχνά χρειάζεται

Όταν αντιμετωπίζετε τον θάνατο ενός συζύγου, είναι καλή ιδέα να βρείτε έναν έμπιστο σύμβουλο για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη θλίψη σας. Το να έχω μια υποκειμενική φωνή για να μιλήσω και να ακούσω τα προβλήματά σας με βοήθησε πολύ. Στη συμβουλευτική θλίψης, θα βρείτε ανοιχτό πνεύμα και απελευθέρωση από πολλούς επώδυνους τομείς της ζωής σας. Είναι σαν τη θεραπεία με στεροειδή και μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν αντιμετωπίζουμε τον θάνατο ενός συζύγου.

6 – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική σας δύναμη ακόμα και όταν είστε πολύ κουρασμένοι

Ακόμη και τις πιο αδύναμες μέρες σας, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας δύναμη και να κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά. Για παράδειγμα, αφού έχασα τον σύζυγό μου, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού και περισσότερες όταν χρειαζόταν. Η γυναίκα μου βοηθούσε πολύ στο σπίτι, ειδικά όταν είχα δουλειά. Είναι εύκολο να θεωρείς ό,τι κάνει ο σύντροφός σου ως δεδομένο μέχρι να φύγει.

Το πιο σημαντικό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο θυμός αυξάνεται όταν έρθει η ώρα να κάνετε τα καθήκοντα για τα οποία ήταν κάποτε υπεύθυνοι. Σε αυτό το σημείο, πάρτε μια βαθιά αναπνοή καθαρισμού και να ξέρετε ότι και αυτό θα περάσει. Τελικά, ο θυμός θα μετατραπεί σε αποδοχή και θα είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσετε κάθε εργασία.

Ποτέ μην αμφιβάλλετε για τη δύναμή σας, ειδικά όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Έχετε τη μερίδα του λέοντος των αναξιοποίητων πόρων και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντλήσετε από αυτούς.

7 – Μην περιμένετε ποτέ από κανέναν να μάθει τον πόνο σας. Είναι δικό σου και μόνο δικό σου

Όταν ασχολούμαστε με το θάνατο ενός συζύγου, θέλουμε όλοι στον άμεσο κύκλο μας να γνωρίζουν πόσο βαθύς είναι ο πόνος σας. Τουλάχιστον αυτό βρήκα. Αλλά περισσότερο από αυτό, ανακάλυψα επίσης ότι ο πόνος μας είμαστε μόνο εμείς. Ναι, το δίκτυο των φίλων και της οικογένειάς μας μπορεί να σας συμπονέσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πραγματικά τον πόνο σας. Ούτε εσύ θα τους ήθελες. Οπότε πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μοιράζεσαι τον πόνο σου και να τον εκφράζεις ανοιχτά, αλλά μην περιμένεις ποτέ από κανέναν να το μάθει όπως εσύ.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα υποφέρουν μαζί μας και είναι δύσκολο για αυτούς να επιβιώσουν. Πολλοί επιλέγουν να συμμετάσχουν σε ομάδες θλίψης και μπορούν να εργαστούν και να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι για όλους. Φυσικά, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να δείτε αν βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου σας.

8- Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας: αν όλα εξαρτώνται από εσάς, χειριστείτε το όσο καλύτερα μπορείτε

Παραπάνω συζητήσαμε πώς να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική σας δύναμη για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τη ζωή χωρίς σύντροφο. Αλλά θα διαπιστώσετε ότι η φροντίδα των πάντων είναι εξαιρετικά δύσκολη και μερικές φορές θα θέλετε να τα παρατήσετε. Γι’ αυτό βάλε τα δυνατά σου αυτή τη στιγμή και φύλαξε ό,τι χρειάζεσαι για μια άλλη μέρα. Μην είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας όταν δεν μπορείτε να κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού, να πληρώσετε όλους τους λογαριασμούς και να είστε αποτελεσματικοί στη δουλειά σας.

Η αγάπη προς τον εαυτό είναι πιο σημαντική από ό,τι φαντάζεστε. Διαπίστωσα ότι το να αφιερώσω χρόνο για να αγαπήσω τον εαυτό μου με βοήθησε να ξεπεράσω την καταιγίδα και μου επέτρεψε να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Προσπαθήστε να μην παραμελείτε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της θλίψης. Αντίθετα, βρείτε χρόνο για να αφεθείτε σε πράγματα που σας φέρνουν χαρά.

Θάνατος συζύγου

9 – Βγείτε από τη θλίψη μέσω διαπραγματεύσεων

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, είναι σύνηθες να ζούμε σε απόγνωση και να προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε τον δρόμο μας για να αποδεχθούμε τον θάνατο του αγαπημένου μας προσώπου. Αλλά, κατά κανόνα, είμαστε εξοικειωμένοι με στάδια θλίψης, και αυτό με κράτησε σφιχτά για αρκετή ώρα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτές οι μοίρες ταλαντώνονται εμπρός και πίσω σαν κύματα, και συνήθως κάνουν. Όπως ο θυμός, η άρνηση και η κατάθλιψη, έτσι και οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν ένα δεκανίκι στο οποίο στηριζόμαστε κάθε μέρα.

Αντίθετα, όταν βρείτε τον εαυτό σας με αυτές τις δηλώσεις ή προσευχές «τι θα γινόταν αν», προσπαθήστε να κρατήσετε τον εαυτό σας απασχολημένο και αποσπασμένο όσο καλύτερα μπορείτε. Το να είμαι απασχολημένος και αποσπασμένος είναι σωτήριο για μένα, ειδικά όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις. Να θυμάστε ότι καμία ποσότητα αυτο-ομιλίας δεν θα αλλάξει αυτό που είναι και δεν θα σας βοηθήσει να θεραπευθείτε.

10 – Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, θα ξεχάσετε πώς ανταπεξήλθατε σε κάθε μέρα, και αυτό είναι εντάξει

Ο πρώτος χρόνος μπορεί να σας φανεί σαν θολούρα και θα αναρωτιέστε πώς το περάσατε, αλλά θα γίνει. Αντιμέτωποι με τον θάνατο ενός συζύγου, κάθε μέρα θα φαίνεται σχεδόν αδύνατη. Αλλά κοιτάζοντας πίσω, όλα είναι μια θολούρα, και ευτυχώς είναι, γιατί εκείνες ήταν μερικές από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου.

Αντίθετα, χαίρομαι που έχουν γίνει ως επί το πλείστον μια θολούρα με μόνο στιγμές σαφήνειας. Είναι σχεδόν σαν ένας αμυντικός μηχανισμός ενσωματωμένος μέσα μας για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο, οι οδυνηρές αναμνήσεις που με διαπερνούν εξακολουθούν να καίνε μια τρύπα στην ψυχή μου και νιώθω ότι είναι καλύτερο να μείνει στο παρελθόν. Όταν έχω αναδρομές σε αυτές τις αναμνήσεις, προσπαθώ να τις ξεπεράσω, γνωρίζοντας ότι έχω αποκτήσει τη δύναμη και την αντοχή να προχωρήσω.

11 – Κάθε μέρα θα νιώθετε μια βαθιά θλίψη που έρχεται και φεύγει κατά κύματα

Μετά από ενάμιση χρόνο, μπορώ επιτέλους να αρχίσω να ζω ξανά και να προσπαθήσω για μια ολόκληρη, ικανοποιημένη ζωή. Αλλά εγώ, φυσικά, δεν επιδιώκω την «ευτυχία», αλλά ζω την παρούσα στιγμή κάθε μέρα. Και προσπαθώ να φέρνω όμορφες αναμνήσεις από τον άντρα μου σχεδόν σε ό,τι κάνω. Νιώθοντας αυτά τα κύματα θλίψης, θα τα καβαλάτε όσο καλύτερα μπορείτε κάθε μέρα και θα μπορείτε να ζήσετε μια ολόκληρη και παραγωγική ζωή.

12 – Η προσευχή θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις πιο σκοτεινές μέρες όταν αντιμετωπίζετε τον θάνατο ενός συζύγου

Η προσευχή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις πιο σκοτεινές σας μέρες. Γυρίστε στον Δημιουργό σας καθημερινά και προσεύχεστε καθημερινά για δύναμη και να θυμάστε ότι δεν είστε ποτέ μόνοι στη μοναξιά σας. Η καθημερινή προσευχή θα σας δώσει τη δύναμη να προχωρήσετε και να ξέρετε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι ασφαλή στο φως του Θεού. Εάν δεν πιστεύετε σε μια ανώτερη δύναμη και δεν ασκείτε, μην προσεύχεστε. αξιοποιήστε την εσωτερική σας δύναμη και συνδεθείτε με το σύστημα πεποιθήσεών σας, όποιο κι αν είναι αυτό.

Κλείνοντας, ελπίζω ότι μερικά από αυτά τα μαθήματα θλίψης θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε, να αρχίσετε να ανακαλύπτετε ποιοι είστε και να ζήσετε μια ζωή ειρήνης και ικανοποίησης. Το πένθος είναι μια διαδικασία, και ζώντας τη στιγμή, αντιμετωπίζοντας εποικοδομητικά τον πόνο σας και βασιζόμενοι στη θεραπεία και την υποστήριξη από τους αγαπημένους σας, μπορείτε να το ξεπεράσετε.

Για όσους από εσάς θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μου με ερωτήσεις ή σχόλια, παρακαλώ στείλτε μου email στο carolann@sassytownhouselivng.com.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε την έμπνευσή σας!

Θάνατος συζύγου.  12 πολύτιμα μαθήματα που πρέπει να ξέρετε - Sassy Townhouse Living
5D Συνείδηση

Πρόσφατα πήρα συνέντευξη από τον George H. Lewis και είχα μια συναρπαστική συζήτηση για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ανάβασης στην 5D συνείδηση. Ο George H. Lewis είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας, εργάτης του φωτός, αστρολόγος, θεραπευτής ήχου και δόνησης και διεθνής ομιλητής.

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με την κατάστασή σας. Και πριν από οποιαδήποτε δίαιτα, συμπληρώματα διατροφής, άσκηση ή άλλα προγράμματα υγείας. Η Sassy Townhouse Living και οι συγγραφείς δεν ευθύνονται για τυχόν αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από τη χρήση ή την εξάρτηση από πληροφορίες ή προϊόντα που περιέχονται σε οποιοδήποτε άρθρο ή ιστότοπο.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️