10 ελάχιστα γνωστές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη θρυλική σειρά Game of Thrones

10 ελάχιστα γνωστές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη θρυλική σειρά Game of Thrones

November 8, 2023 0 By admin

Το Game of Thrones, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο HBO το 2011, κατάφερε να συναρπάσει θεατές από όλο τον κόσμο για 8 σεζόν. Προσαρμοσμένη από τη σειρά επικών μυθιστορημάτων φαντασίας A Song of Ice and Fire του αναγνωρισμένου συγγραφέα George RR Martin, η σειρά έγινε επίσης η δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή που κέρδισε τα περισσότερα βραβεία Emmy στην ιστορία, με συνολικά 59 βραβεία.

Λοιπόν, ξέρατε ότι υπάρχουν πολλές ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες για το Game of Thrones, το οποίο ζωντάνεψαν οι David Benioff και DB Weiss και πρωταγωνίστησαν τόσο επιτυχημένοι ηθοποιοί όπως η Emilia Clarke, η Sophie Turner, ο Kit Harington και ο Peter Dinklage; Συγκεντρώσαμε αυτές τις λεπτομέρειες για εσάς που θα κάνουν τη σειρά ακόμα πιο πολύτιμη και ίσως σας κάνουν να θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

10 ελάχιστα γνωστές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το «Game of Thrones», το οποίο κατά την κυκλοφορία του κέρδισε μεγάλο αριθμό θαυμαστών τόσο με το καστ όσο και με την πλοκή…

Ο περίφημος «Σιδερένιος Θρόνος» ήταν φτιαγμένος από αληθινά σπαθιά

Το Iron Throne, που έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της σειράς, είναι φτιαγμένο από αληθινά ξίφη, όχι πλαστικό, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση. Αυτός ο θρόνος, που χρειάστηκε περίπου 2 μήνες για να κατασκευαστεί και έχει μήκος 2,4 μέτρα, αποτελείται από δεκάδες σιδερένια ξίφη τοποθετημένα γύρω από ένα ξύλινο πλαίσιο. Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και το σπαθί του Γκάλνταφ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

10 ελάχιστα γνωστές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη θρυλική σειρά Lost

10 ελάχιστα γνωστές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη θρυλική σειρά Lost

Συλλέξαμε ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες για τη θρυλική σειρά Lost, που άφησε το στίγμα της στο έπος και έχει σοβαρό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ένα πιλοτικό επεισόδιο που δεν προβλήθηκε ποτέ.

Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

Το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο, που σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ Tom McCarthy, δεν άρεσε στην ομάδα παραγωγής και στη συνέχεια έμεινε στο ράφι. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, ένας από τους δημιουργούς του σόου, είπε σε δήλωσή του τότε: «Χάσαμε εντελώς κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες κατά τη συγγραφή του σεναρίου». Για παράδειγμα, κανένας από τους ανθρώπους που δείξαμε στο πιλοτικό επεισόδιο δεν κατάλαβε ότι ο Jaime και η Cersei ήταν αδέρφια. «Ήταν στην πραγματικότητα ένα σημείο πλοκής που θέλαμε να δημιουργήσουμε», είπε.

Στο καθυστερημένο πιλοτικό επεισόδιο, μερικοί από τους ηθοποιούς ήταν διαφορετικοί

Όπως φαίνεται, στην ομάδα παραγωγής δεν άρεσε όχι μόνο το σενάριο, αλλά και η ερμηνεία ορισμένων από τους ηθοποιούς που επέλεξαν. Γιατί στο πιλοτικό επεισόδιο που δεν προβλήθηκε ποτέ, την Catelyn Stark υποδύθηκε η Jennifer Ale και την Daenerys Targaryen η Tamzin Merchant. Ωστόσο, όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, αυτοί οι ηθοποιοί αντικαταστάθηκαν από τη Michelle Fairley και την Emilia Clarke, που άφησαν το στίγμα τους στη σειρά.

Ο Peter Dinklage αρχικά δεν ενθουσιάστηκε με τον ρόλο του Tyrion Lannister

Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

Παιχνίδι των θρόνων’Ο Πίτερ Ντίνκλατζ, ένας από τους χαρακτήρες που άφησε το στίγμα του στην ταινία, αρχικά απαγόρευσε όταν του πρότειναν τον ρόλο του Τύριον Λάνιστερ. Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε ερωτηματικά λόγω του είδους της φαντασίας και είπε στην ομάδα παραγωγής ότι δεν ήθελε πράγματα όπως μακριά γενειάδα και μυτερές μπότες, συμφώνησε στον ρόλο αφού οι παραγωγοί του έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Tyrion Lannister ήταν μπαμπουίνος και αλκοολικός ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αποδοχή του ρόλου από τον Dinklage.

Η κατάλληλη ηθοποιός για τον ρόλο της Άρυα Σταρκ δεν βρέθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή

Μια σοβαρή κρίση στο casting έχει συμβεί για την Arya Stark, έναν από τους πιο εξέχοντες χαρακτήρες της σειράς. Σύμφωνα με τον David Benioff, έναν από τους παραγωγούς της σειράς, περισσότεροι από 300 ηθοποιοί πήραν συνεντεύξεις στην Αγγλία για την Arya το 2017, αλλά κανένας από αυτούς δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο.

Οι παραγωγοί, που ταξίδεψαν στο Μαρόκο λίγο πριν τα γυρίσματα της σειράς, αποφάσισαν να συνεχίσουν το κάστινγκ λόγω της ιδέας του βίντεο. Ωστόσο, το διαδίκτυο στη χώρα ήταν τόσο αργό που χρειάστηκαν σχεδόν ώρες για να κατεβάσετε το βίντεο. Ήταν σε αυτό το σημείο που η ηθοποιός Maisie Williams έστειλε το βίντεο της οντισιόν της στους παραγωγούς. Μετά το βίντεο έγινε γνωστός ο ιδιοκτήτης του χαρακτήρα Arya Stark. Μάλιστα, τότε οι παραγωγοί είπαν ότι περίμεναν περισσότερα από 40 λεπτά για να δουν το βίντεο του Williams.

Ο Ivan Rheon παραλίγο να παίξει τον Jon Snow

Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

Ο Iwan Rheon, ο οποίος υποδύεται τον χαρακτήρα του Ramsay Bolton στη σειρά, πραγματοποίησε οντισιόν για τον ρόλο του Jon Snow. Ο ηθοποιός, που μάλιστα άρεσε στην ομάδα παραγωγής, έχασε δυστυχώς την ευκαιρία του με την εμφάνιση του Kit Harington.

Ο Jack Gleeson, που έπαιξε τον Joffrey Baratheon, σταμάτησε την υποκριτική

Το Game of Thrones είναι ελάχιστα γνωστό

Ο Jack Gleeson, ο οποίος κέρδισε τεράστιους θαυμαστές ως King Joffrey, σταμάτησε την υποκριτική σε ηλικία 21 ετών μετά την αποχώρησή του από τη σειρά το 2014. Ο Gleason, που ανακαλύφθηκε σε ηλικία 8 ετών για το ταλέντο του στην υποκριτική, ανακοίνωσε ότι δεν του άρεσε πλέον και ήθελε να επικεντρωθεί στην ακαδημαϊκή του καριέρα.

Αν και ο ηθοποιός, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 6 ετών, επέστρεψε με το Out of Mind, το οποίο προβλήθηκε στο BBC Two το 2020, δεν μπόρεσε να κάνει τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο πριν.

Στη σειρά εμφανίστηκε και ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν.

Το Game of Thrones είναι ελάχιστα γνωστό
Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

Γνωρίζατε ότι στη σειρά έπαιξε και ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν, ενός από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς όλων των εποχών; Η ηθοποιός Una Chaplin, η οποία εντάχθηκε στη σειρά με τον χαρακτήρα της Talisa Meagher, εγκατέλειψε σύντομα τη σειρά.

Οι παραγωγοί αστειεύτηκαν πολύ με τον Peter Dinklage

Το Game of Thrones είναι ελάχιστα γνωστό

Ο Πίτερ Ντίνκλατζ, που υποδύθηκε τον Τίριον Λάνιστερ, έναν από τους πολύχρωμους χαρακτήρες της σειράς, έπεσε θύμα ενός μεγάλου αστείου από τους παραγωγούς. Όπως ίσως θυμάστε, μετά την κατάργηση του αρχικού πιλοτικού επεισοδίου, ο παραγωγός David Benioff τηλεφώνησε στον ηθοποιό και του είπε ότι η σειρά ακυρώθηκε. Πολύ στενοχωρημένος από αυτό, ο ηθοποιός σκέφτηκε ότι η σειρά ακυρώθηκε για περίπου 6 ώρες.

Το Game of Thrones αρχικά υποτίθεται ότι ήταν τηλεοπτική σειρά

Το Game of Thrones είναι ελάχιστα γνωστό
Ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες του «Game of Thrones».

Θεωρούμενη ως μια από τις πιο σημαντικές παραγωγές στην τηλεοπτική ιστορία, το Game of Thrones σχεδόν κυκλοφόρησε ως σειρά ταινιών. Στην πραγματικότητα, τότε χρειάστηκε να αφαιρεθεί εντελώς ένα σημαντικό μέρος του περιεχομένου και των γεγονότων προκειμένου να προσαρμοστεί το έργο στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, αργότερα οι παραγωγοί θεώρησαν ότι αυτή η κίνηση θα αποδυνάμωνε το Game of Thrones και το έργο εμφανίστηκε ως σειρά.