Χειροκίνητο ή αυτόματο;  Σοκαριστική αλλαγή στις πωλήσεις!

Χειροκίνητο ή αυτόματο; Σοκαριστική αλλαγή στις πωλήσεις!

September 25, 2023 0 By admin

Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πολλές αλλαγές στον κόσμο των αυτοκινήτων, ειδικά το 2023. Εκτός από τις εξελίξεις όπως τα αυτοκίνητα με αλλαγές κινητήρα και η ξαφνική άνοδος νέων εμπορικών σημάτων που εισέρχονται στον κλάδο, υπάρχουν επίσης αλλαγές στις πελατοκεντρικές προτιμήσεις. Ίσως το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι η απάντηση στην ερώτηση “χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων;” Ποια είναι λοιπόν τα ποσοστά; Ιδού οι λεπτομέρειες…

Αύξηση πωλήσεων χειροκίνητου κιβωτίου κατά 2 φορές!

Ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων μετατοπίζονται σε διαφορετικά σημεία κάθε μέρα που περνά, το έτος 2023 υπήρξε μάρτυρας πολλών διαφορετικών γεγονότων. Παράγοντες όπως η ευρεία χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και η απουσία ενός εξαρτήματος που ονομάζεται μετάδοση στα ηλεκτρικά οχήματα έχουν επίσης αλλάξει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των χρηστών.

Φέτος έχει γίνει πολύς λόγος για νέες μάρκες αυτοκινήτων, ειδικά αυτές που βγαίνουν από την Κίνα και βγαίνουν στην αγορά. Με τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, πολλές νέες μάρκες έχουν εισέλθει στην αγορά. Αν και πολλοί χρήστες ήταν αρχικά ψυχροί με τις νέες μάρκες, αργότερα τις αγόρασαν λόγω της ξαφνικής έκρηξης της ζήτησης. Υπάρχουν όμως ακόμα μοντέλα που είναι εσωτερικής καύσης και έχουν κιβώτιο ταχυτήτων.

Μακάρι να ήταν λίγο φθηνότερο: το πρώτο Clio!

Μακάρι να ήταν λίγο φθηνότερο: το πρώτο Clio!

Ο υβριδικός κινητήρας, που θα θεωρείται ο πρώτος στην ιστορία του Clio, βγήκε στην αγορά στην Τουρκία. Εδώ είναι το Renaul Clio E-Tech και οι λεπτομέρειες του για εσάς…

Από αυτή την πλευρά, μπορούμε να πούμε ότι η ζήτηση για αυτόματο κιβώτιο είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ωστόσο, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων παγκοσμίως. Οι πωλήσεις χειροκίνητων κιβωτίων, οι οποίες παρέμειναν χαμηλές στο 0,9% το 2021, αυξήθηκαν στο 2,9% το 2023. Και αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ, αν και η επιλογή ενός μηχανικού κιβωτίου είναι φθηνή στην Τουρκία, αυτό δεν ισχύει παγκοσμίως.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν ψυχή καθώς γίνονται όλο και πιο ηλεκτρισμένα και αυτόνομα. Με άλλα λόγια, λένε ότι δεν μπορούν να νιώσουν το αυτοκίνητο όπως παλιά. Για το λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκδόσεις χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων των αυτοκινήτων, που ονομάζουμε hot hatchback. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, μηχανικές εκδόσεις αυτοκινήτων όπως Golf R, i20 N, Ford Mustang πωλούνται αμέσως μετά την άφιξή τους στους αντιπροσώπους.

Εν ολίγοις, η όλο και πιο ήσυχη και ρομποτική φύση των αυτοκινήτων πρέπει να έχει αρχίσει να αναστατώνει τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Για το λόγο αυτό, οι χρήστες επιστρέφουν στις παλιές παραδόσεις και το ενδιαφέρον τους για αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αυξάνεται.