Υπάλληλοι του OpenAI: «Ο Σαμ Άλτμαν πρέπει να επιστρέψει στην εταιρεία».

Υπάλληλοι του OpenAI: «Ο Σαμ Άλτμαν πρέπει να επιστρέψει στην εταιρεία».

November 19, 2023 0 By admin

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, το οποίο απέλυσε τον CEO της εταιρείας Sam Altman την Παρασκευή, αντιμετώπισε μια νέα πρόκληση. Οι υπάλληλοι του OpenAI αντιτάχθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του Sam Altman, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Υπάλληλοι του OpenAI: «Ο Σαμ Άλτμαν πρέπει να επιστρέψει στην εταιρεία».

Το τρέχον συμβούλιο του OpenAI περιλαμβάνει τον επιστήμονα Ilya Sutzkever, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Quora Adam D’Angelo, την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της GeoSim Systems Tasha McCauley και την Helen Toner, διευθύντρια στρατηγικής στο Georgetown Center for Security and Emerging Technologies. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες, το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι επιφορτισμένο με τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν κατέχουν το κεφάλαιο της OpenAI.

Υπάλληλοι OpenAI: "Ο Σαμ Άλτμαν θα πρέπει να επιστρέψει στην εταιρεία."

Σύμφωνα με πολλές πηγές, ο Sutzkever, ο οποίος ίδρυσε το OpenAI και ηγήθηκε των ερευνητών του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδίωξη του Altman αυτή την εβδομάδα. Ώρες μετά την απόλυση του Άλτμαν, ο πρόεδρος του OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν ανακοίνωσε επίσης την παραίτησή του.

Μια απροσδόκητη λύση από το OpenAI, τον προγραμματιστή του ChatGPT!  Ο γενικός διευθυντής έχει απολυθεί

Μια απροσδόκητη λύση από το OpenAI, τον προγραμματιστή του ChatGPT! Ο γενικός διευθυντής έχει απολυθεί

Πραγματοποιήθηκε το υποκατάστημα της OpenAI, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν, αποπέμφθηκε.

Το δίδυμο χώρισε με την εταιρεία και μίλησε με φίλους και επενδυτές για την ίδρυση μιας άλλης εταιρείας. Αρκετοί ανώτεροι ερευνητές παραιτήθηκαν επίσης την Παρασκευή. Περισσότερα άτομα θα εγκαταλείψουν το OpenAI για τη νέα εταιρεία του Sam Altman, σύμφωνα με άτομα κοντά στην εταιρεία.

Οι υπάλληλοι του OpenAI έδωσαν χρόνο στο διοικητικό συμβούλιο να επαναφέρει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο. Πηγή κοντά στον Άλτμαν λέει ότι το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε καταρχήν να παραιτηθεί και να επιτρέψει στον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο χρόνος που δόθηκε στο διοικητικό συμβούλιο έχει λήξει.

Η Microsoft, ο μεγαλύτερος επενδυτής του OpenAI, δήλωσε σε δήλωση λίγο μετά την απόλυση του Altman ότι η εταιρεία παραμένει «δεσμευμένη» στη συνεργασία της με την OpenAI. Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές του OpenAI δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απόφαση απόλυσης του Altman και δεν είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν αυτή την απόφαση.

Η απόλυση του Altman, του προσώπου της εταιρείας και της πιο εξέχουσας φωνής της στην τεχνητή νοημοσύνη, αφήνει την εταιρεία σε κενό σε μια εποχή που οι ανταγωνιστές αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την εκρηκτική ανάπτυξη του ChatGPT. Ένας εκπρόσωπος του OpenAI αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις συζητήσεις του Altman με το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την επιστροφή.