Το Hubble στέλνει θεαματικές εικόνες υπολειμμάτων σουπερνόβα

Το Hubble στέλνει θεαματικές εικόνες υπολειμμάτων σουπερνόβα

October 1, 2023 0 By admin

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble εξακολουθεί να στέλνει υπέροχες εικόνες από το διάστημα, αν και τα φώτα της δημοσιότητας είναι τώρα στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Το Hubble απεικόνισε τώρα τα θεαματικά απομεινάρια μιας θεαματικής έκρηξης σουπερνόβα.

Έτσι μοιάζουν τα απομεινάρια ενός σουπερνόβα, που απεικονίστηκε από το Hubble

Όταν αστέρια πολύ μεγαλύτερης μάζας από τον Ήλιο μας τελειώνουν από καύσιμα και εκρήγνυνται ως τεράστιες σουπερνόβα, αυτά τα γεγονότα όχι μόνο παράγουν τεράστιες εκρήξεις ενέργειας, αλλά αλλάζουν και το περιβάλλον.

Όταν το ωστικό κύμα από την έκρηξη ταξιδεύει εκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα και χτυπά σύννεφα σκόνης και αερίου, δημιουργεί λεπτομερείς και όμορφες δομές που ονομάζονται υπολείμματα σουπερνόβα.

Είναι ορατό από τη Γη!  Μια νέα ανακάλυψη του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

Είναι ορατό από τη Γη! Μια νέα ανακάλυψη του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες, οι επιστήμονες παρατήρησαν έναν γαλαξία που ονομάζεται UGCA 307 χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες…

Ένα από τα πιο διάσημα απομεινάρια είναι ο σουπερνόβας Cygnus Loop, ένα αντικείμενο που μοιάζει με φυσαλίδα περίπου 120 έτη φωτός μακριά. Το Hubble απεικόνισε για πρώτη φορά αυτό το υπόλειμμα το 2020 και τώρα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ξανά δεδομένα του Hubble για να μελετήσουν πώς αυτά τα υπολείμματα έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ravi Sankrit του Επιστημονικού Ινστιτούτου του Διαστημικού Τηλεσκοπίου, επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης, είπε σε μια δήλωση: «Όταν κοιτάς τις εικόνες του Hubble με λεπτομέρεια, είναι εκπληκτικές. «Μας λένε για τη διαφορά στην πυκνότητα που συναντούν τα σοκ των σουπερνόβα καθώς ταξιδεύουν στο διάστημα και για τις αναταράξεις στις περιοχές πίσω από αυτά τα σοκ».

αποπληξία, περισσότερα από 800 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα Αναπτύσσεται με απίστευτη ταχύτητα. Οι ερευνητές υπολόγισαν αυτό συγκρίνοντας τις παρατηρήσεις του Hubble από το 2020 και το 2001 για να δουν πώς επεκτάθηκε το μέτωπο κρούσης με την πάροδο του χρόνου. Τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν σε ένα time-lapse βίντεο στον ιστότοπο του Hubble.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η εικόνα μοιάζει με νήμα επειδή τη βλέπουμε από το πλάι, σαν ένα τσαλακωμένο φύλλο. William Blair του Πανεπιστημίου Johns Hopkins «Βλέπετε κυματισμούς στο στρώμα όταν το βλέπετε από την άκρη, έτσι μοιάζει με στριμμένες λωρίδες φωτός. «Αυτές οι ταλαντώσεις συμβαίνουν όταν το ωστικό κύμα συγκρούεται με περισσότερο ή λιγότερο πυκνό υλικό στο διαστρικό μέσο». εκφράζει την κατάσταση.

Το Hubble έπιασε τη σύγκρουση γαλαξιών!  Εδώ είναι μια φωτογραφία

Το Hubble έπιασε τη σύγκρουση γαλαξιών! Εδώ είναι μια φωτογραφία

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατέγραψε τη στιγμή της συγχώνευσης δύο γαλαξιών. Οι γαλαξίες, ενωμένοι με τη μορφή ενός δακτυλίου, βρίσκονται σε απόσταση 670 εκατομμυρίων ετών φωτός.

Το σχήμα δημιουργήθηκε από ένα σοκ που κινείται μέσα από το διαστρικό μέσο, ​​την περιοχή λεπτής σκόνης και αερίου μεταξύ των αστρικών συστημάτων. «Όταν στείλαμε το Hubble στο Cygnus Loop, ξέραμε ότι ήταν η αιχμή του μετώπου σοκ που θέλαμε να μελετήσουμε.

Όταν πήραμε την πρώτη εικόνα και είδαμε αυτή την απίστευτη, λεπτή γραμμή φωτός, ήταν ένα μπόνους. «Δεν ξέραμε ότι θα έλυνε μια τέτοια δομή». λέει ο Μπλερ. Τι νομίζετε; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.