Το Google Play είναι γεμάτο μολυσμένες εφαρμογές Android!  3 εκατομμύρια

Το Google Play είναι γεμάτο μολυσμένες εφαρμογές Android! 3 εκατομμύρια

November 11, 2023 0 By admin

Το Google Play είναι γεμάτο μολυσμένες εφαρμογές στην πρόσφατα δημοσιευμένη αναφορά κακόβουλου λογισμικού της Kaspersky. Υπό αυτή την έννοια, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, το Google Play είναι γεμάτο με περισσότερες από 3 εκατομμύρια μολυσμένες εφαρμογές Android. Το χειρότερο μέρος είναι ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν ληφθεί περισσότερες από 600 εκατομμύρια φορές.

Το Google Play περιέχει 3 εκατομμύρια μολυσμένες εφαρμογές Android! Εδω είναι μερικά

Ενώ το Android είχε πάντα πολύ περισσότερες εφαρμογές από το iOS, αυτές οι εφαρμογές είναι επίσης γνωστό ότι περιέχουν μολυσμένες εφαρμογές. Ωστόσο, ο αριθμός των μολυσμένων εφαρμογών Android ήταν ακόμα άγνωστος. Υπό αυτή την έννοια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Kaspersky, βρέθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια προγράμματα να περιέχουν ιούς.

Και πάλι, το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν ληφθεί πάνω από 600 εκατομμύρια φορές σημαίνει ότι κάθε εφαρμογή έχει ληφθεί τουλάχιστον 200 φορές. Ορισμένα παραδείγματα μολυσμένων εφαρμογών Android στην τελική αναφορά δείχνουν πόσο τρομερή είναι η κατάσταση.

μολυσμένες εφαρμογές για android, μολυσμένη εφαρμογή google play, 3 εκατομμύρια μολυσμένες εφαρμογές,

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα, που αντικατοπτρίζεται και στην αναφορά της Kaspersky, είναι η εφαρμογή iRecorder. Η εφαρμογή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Google Play τον Σεπτέμβριο του 2021. Η εφαρμογή κατέβηκε περισσότερες από 50.000 φορές πριν ανακαλυφθεί το κακόβουλο λογισμικό τον Μάιο του 2023.

Άσχημα νέα: Η Google διαγράφει αχρησιμοποίητους λογαριασμούς Gmail…

Άσχημα νέα: Η Google διαγράφει αχρησιμοποίητους λογαριασμούς Gmail…

Άσχημα νέα από την Google για αχρησιμοποίητους λογαριασμούς Gmail. Η Google έδωσε αυτούς τους λογαριασμούς τρεις μήνες. Τι γίνεται λοιπόν σε τρεις μήνες;

Ακριβώς 11 μήνες μετά τη μεταφόρτωση της εφαρμογής στο Google Play, το AhMyth Trojan πρόσθεσε κακόβουλο κώδικα στην εφαρμογή. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα καταγράφει αυτόματα κάθε 15 λεπτά, ακόμα κι αν δεν έχει ανοιχτεί. Οι εφαρμογές Android που έχουν μολυνθεί με αυτόν τον τρόπο συνήθως περνούν την επαλήθευση του Google Play. Ένα πρόγραμμα που στην αρχή φαίνεται ακίνδυνο αποδεικνύεται κακόβουλο μετά από μια ενημέρωση.

Το κακόβουλο λογισμικό που έλαβε τη μεγαλύτερη προσοχή στην αναφορά της Kaspersky ονομάζεται SpinOk. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό έχει βρει τη θέση του στα μίνι παιχνίδια. Έτσι, οι χρήστες κατέβασαν λογισμικό SpinOk 451 εκατομμύρια φορές μέσω 200 μολυσμένων εφαρμογών Android.

Μια άλλη επικίνδυνη επιλογή εμφανίστηκε σε παιχνίδια όπως το Minecraft. Σύμφωνα με μια αναφορά της Kaspersky, οι χρήστες έχουν κατεβάσει αυτά τα προγράμματα 35 εκατομμύρια φορές. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν έναν ιό που ονομάζεται HiddenAds.

Η Google δεν είναι σε θέση να λάβει μέτρα κατά των μολυσμένων εφαρμογών Android εδώ και χρόνια. Υπό αυτή την έννοια, η ανάγνωση των σχολίων σε κάθε εφαρμογή και παιχνίδι που κατεβάζετε παρέχει σημαντική προστασία. Ειδικά τα σχόλια που δίνουν στην εφαρμογή ένα ή δύο αστέρια μας δίνουν στοιχεία για τον σκοπό της εφαρμογής. Εδώ, ενδείξεις όπως η υπερθέρμανση του τηλεφώνου και η υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας καθιστούν πιο πιθανό ότι η εφαρμογή περιέχει ιό. Εάν η εφαρμογή που κατεβάζετε δεν απαιτεί απόδοση γραφικών, δεν είναι καλό σημάδι ότι θερμαίνει πολύ το τηλέφωνό σας και καταναλώνει πολλή μπαταρία.