Το 2024, η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύεται κάθε 3 ημέρες

Το 2024, η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύεται κάθε 3 ημέρες

October 22, 2023 0 By admin

SpaceX, θέλει να επεκτείνει το δίκτυο του αστερισμού του Διαδικτύου Starlink. Από αυτή την άποψη, ο αριθμός των πυραύλων που θα εκτοξευθούν το 2024 σχεδόν θα διπλασιαστεί. Η διαστημική εταιρεία θα διεξάγει μια αποστολή σχεδόν κάθε τρεις ημέρες με 144 πυραύλους.

Η SpaceX σχεδιάζει να πραγματοποιήσει 144 εκτοξεύσεις το 2024

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της SpaceX, έχουν καθοριστεί οι στόχοι εκτόξευσης της εταιρείας για την επόμενη χρονιά. Η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα δημιουργήσει σημαντική αύξηση από το 2023, η οποία θα ολοκληρωθεί με περίπου 100 αποστολές.

SpaceX

Οι περισσότερες από τις εκτοξεύσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2024 θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέων δορυφόρων Starlink σε τροχιά. Επιπλέον, θα υπάρξουν αποστολές που θα πραγματοποιηθούν με άλλες διαστημικές εταιρείες, αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και άλλες εκτοξεύσεις όπως το Starship.

Για πρώτη φορά: το διαστημόπλοιο «Psyche» εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια ενός βαρύ πυραύλου SpaceX Falcon Heavy!

Για πρώτη φορά: το διαστημόπλοιο «Psyche» εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια ενός βαρύ πυραύλου SpaceX Falcon Heavy!

Ήταν η πρώτη στην ιστορία της NASA. Το διαστημόπλοιο Psyche εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX. Και παρ’ όλες τις αποτυχίες.

Η επίτευξη συχνότητας 12 εκτοξεύσεων ανά μήνα απαιτεί σημαντική βελτιστοποίηση των λειτουργιών του SpaceX. Σημειώθηκε ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να συντομεύσει την περίοδο εκκίνησης. Οι μηχανικοί επικεντρώνονται επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας μέσω μεγαλύτερης διασφάλισης ποιότητας.

Η ικανότητα του SpaceX να ανακτά και να επαναχρησιμοποιεί τους ενισχυτές πυραύλων στο Falcon 9 είναι αξιοσημείωτη στο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και 20 φορές. Αυτή η βιωσιμότητα της εταιρείας μειώνει τόσο το κόστος όσο και τις απαιτήσεις παραγωγής σε σύγκριση με άλλα συστήματα εκτόξευσης.

Η SpaceX σχεδιάζει επίσης να εκτοξευτεί απευθείας σε smartphone το 2024.Starlink απευθείας στο Cell” θέλει να προσφέρει μια υπηρεσία. Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και να εργαστεί ως χειριστής GSM. Ας δούμε πώς θα είναι η επόμενη χρονιά για την εταιρεία.

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτή την ερώτηση; Μπορείτε να μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.