Το αντηλιακό θα αντικαταστήσει τη σούπερ συνθετική μελανίνη;

Το αντηλιακό θα αντικαταστήσει τη σούπερ συνθετική μελανίνη;

November 2, 2023 0 By admin

Η μελανίνη, μια χρωστική ουσία του δέρματος, είναι ένα προστατευτικό στρώμα που προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Εδώ, οι επιστήμονες ανέπτυξαν συνθετική μελανίνη και προσπάθησαν να ενισχύσουν αυτό το στρώμα. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η συνθετική μελανίνη παρέχει πιο αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UV από τα αντηλιακά. Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτή την ουσία, η οποία όχι μόνο προστατεύει, αλλά και αποκαθιστά τις βλάβες του δέρματος, υπερμελανίνη.

Είναι η σούπερ συνθετική μελανίνη υποκατάστατο του αντηλιακού για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία;

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Northwestern, οι επιστήμονες άρχισαν να δοκιμάζουν τη συνθετική τους μελανίνη έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Για πρώτη φορά, οι ερευνητές δοκίμασαν μια ουσία που ονομάζεται υπερμελανίνη σε ποντίκια και ανθρώπινο δέρμα. Υπό αυτή την έννοια, η συνθετική μελανίνη όχι μόνο μείωσε τη ζημιά που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και απέτρεψε τη βλάβη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με υπερμελανίνη, το δέρμα υπέστη ελάχιστη ή καθόλου ζημιά ακόμη και όταν εκτέθηκε σε τοξικές ουσίες και υπεριώδη ακτινοβολία.

σούπερ συνθετική μελανίνη, συνθετική αντηλιακή μελανίνη, συνθετική μελανίνη UV

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτή η συνθετική υπερμελανίνη σώζει το δέρμα απορροφώντας τις ελεύθερες ρίζες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια τοξικών επιθέσεων στο δέρμα. Οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία, η οποία δρα με τον ίδιο τρόπο όπως η πραγματική μελανίνη, είναι βιοδιασπώμενη. Ειδικά στις παρατηρήσεις που έγιναν για την υπερμελανίνη, απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά του, καθώς δεν ενέχει τοξικό κίνδυνο.

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζετε: αποδεικνύεται ότι ο λόγος για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν κάτι άλλο!

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζετε: αποδεικνύεται ότι ο λόγος για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν κάτι άλλο!

Τέλος στο ενδιαφέρον που είναι γνωστό εδώ και χρόνια για τους δεινόσαυρους έδωσαν με νέες έρευνες Βέλγοι επιστήμονες. Ιδού οι νέες λεπτομέρειες!

Από αυτή την άποψη, οι ερευνητές θα δοκιμάσουν την υπερσυνθετική μελανίνη, η οποία δεν προκαλεί τοξικές βλάβες στο δέρμα, σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους.

Είναι επίσης σημαντικό η συνθετική μελανίνη να μην βλάπτει το δέρμα και να έχει τόσο προστατευτικές όσο και θεραπευτικές ιδιότητες έναντι των ακτίνων UV. Λόγω αυτής της πτυχής της υπερμελανίνης, μπορεί να είναι μια σημαντική εναλλακτική λύση στα αντηλιακά.

Όπως γνωρίζετε, ενώ το αντηλιακό παρέχει γενικά προστασία από τις ακτίνες UV, δεν είναι η απόλυτη λύση για την ακτινοβολία που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Υπό αυτή την έννοια, η σούπερ συνθετική μελανίνη προστατεύει και προλαμβάνει τις βλάβες, τουλάχιστον σύμφωνα με έρευνες. Και πάλι, ενώ το αντηλιακό είναι προληπτικό για τον καρκίνο του δέρματος, η υπερμελανίνη αναμένεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή την άποψη. Αναμένεται επίσης να αναστρέψει σοβαρές βλάβες του δέρματος, ειδικά τα ηλιακά εγκαύματα.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η συνθετική μελανίνη μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό όσον αφορά την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.