Τα οφέλη του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας που πρέπει να γνωρίζετε

Τα οφέλη του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας που πρέπει να γνωρίζετε

May 8, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η διατήρηση της ασφάλειας των κατοικίδιων σας συνοδεύεται από πολλές ευθύνες, μία από τις οποίες είναι η μικροτσίπ των κατοικίδιων σας για να τα διατηρείτε ασφαλή ανά πάσα στιγμή. Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, προσπαθούμε να παρέχουμε την καλύτερη φροντίδα και ασφάλεια στους αγαπημένους μας συντρόφους. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της προστασίας των κατοικίδιων είναι ότι οι κτηνίατροι μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να τα επιστρέψουν σε εμάς εάν χαθούν ή χωριστούν ποτέ.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας διατηρεί τα κατοικίδιά σας ασφαλή

Φυσικά, όλοι αγαπάμε και αγαπάμε τα κατοικίδιά μας και θέλουμε να τα προστατεύσουμε από τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά δυστυχώς, τα κατοικίδια μπορεί να γίνουν θύματα απαγωγής ή να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν. Αυτός είναι ο λόγος που κάνω πάντα ρυθμίσεις με τον κτηνίατρό μου για να διασφαλίσω ότι υπάρχουν διαθέσιμα μικροτσίπ.

Το μικροτσίπ είναι μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδος αναγνώρισης κατοικίδιων ζώων που έχει επανενώσει αμέτρητα κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους. Ελάτε να μάθετε για τα οφέλη της μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα σας, πώς λειτουργεί η τεχνολογία και τι να περιμένετε κατά τη διαδικασία μικροτσίπ.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Τι είναι το μικροτσίπ;

Ουσιαστικά, ένα μικροτσίπ είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που περιέχει τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου σας. Το μικροτσίπ των κατοικίδιων σας είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Αρχικά, χρησιμοποιώντας μια υποδερμική βελόνα, το τσιπ εμφυτεύεται απευθείας κάτω από το δέρμα, συνήθως ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Μετά την εμφύτευση α ειδικός σαρωτής μπορεί να εντοπίσει και να διαβάσει το μικροτσίπ που εμφανίζει τον αριθμό αναγνώρισης και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική επανένωση των χαμένων κατοικίδιων και των ιδιοκτητών τους.

Τα οφέλη του μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

1 – Μόνιμη ταυτοποίηση

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του μικροτσίπ είναι ότι παρέχει μια μόνιμη και αδιάψευστη μορφή αναγνώρισης για το κατοικίδιο ζώο σας. Επίσης, σε αντίθεση με τα περιλαίμια και τις ετικέτες, που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν ή να καταστραφούν ή να χαθούν, τα μικροτσίπ εμφυτεύονται με ασφάλεια κάτω από το δέρμα και συνήθως διαρκούν για όλη τη ζωή του κατοικίδιου.

2 – Αυξημένη πιθανότητα επανένωσης

Γενικά, τα κατοικίδια με μικροτσίπ έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους εάν χαθούν ή χωριστούν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA), οι σκύλοι με μικροτσίπ έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους από τους σκύλους χωρίς μικροτσίπ. Συγκριτικά, οι γάτες με μικροτσίπ συναντούν τους ιδιοκτήτες τους 21 φορές πιο συχνά από τις γάτες χωρίς μικροτσίπ.

3 – Γρήγορη και αποτελεσματική αναγνώριση

Τα μικροτσίπ παρέχουν έναν γρήγορο και ακριβή τρόπο αναγνώρισης χαμένων κατοικίδιων, μειώνοντας τον χρόνο που περνούν σε καταφύγια ή κτηνιατρικές κλινικές. Με μια γρήγορη σάρωση, ο αριθμός ID του κατοικίδιου επιτρέπει στον κτηνίατρο να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη για να παρακολουθεί εύκολα το κατοικίδιό του.

4 – Διεθνής συμβατότητα

Η διεθνής συμβατότητα των μικροτσίπ διασφαλίζει ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αναγνωριστεί και να παρακολουθηθεί σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, απλοποιεί το ταξίδι με το κατοικίδιό σας και αυξάνει την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια διεθνών ταξιδιών. Αυτή η συμβατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε χώρες που απαιτούν μικροτσίπ ως μέρος των κανονισμών εισαγωγής κατοικίδιων ζώων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με το μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας, πληροίτε τις διεθνείς ταξιδιωτικές απαιτήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό, σας είναι εγγυημένη η γρήγορη επιστροφή του κατοικίδιου ζώου σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Αυτή η δυνατότητα παγκόσμιας παρακολούθησης παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που ταξιδεύουν συχνά ή μετακομίζουν διεθνώς.

5 – Ηρεμία όταν κάνετε μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας παρέχει ηρεμία. Αυτή η διαδικασία σάς επιτρέπει να βρείτε γρήγορα το κατοικίδιό σας. Και αν ποτέ χαθούν ή χωριστούν από εσάς, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι μπορείτε να τους βρείτε. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία είναι μια αξιόπιστη μέθοδος ταυτοποίησης που θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ταχείας επανένωσης.

Pet Happy

Πώς λειτουργούν τα μικροτσίπ

Τα μικροτσίπ λειτουργούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Κάθε μικροτσίπ περιέχει έναν μικρό αναμεταδότη RFID που αποθηκεύει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης. Όταν ο σαρωτής μικροτσίπ περνά πάνω από τη θέση εμφύτευσης, εκπέμπει ένα ραδιοσήμα χαμηλής συχνότητας που ενεργοποιεί το μικροτσίπ. Στη συνέχεια, το μικροτσίπ μεταδίδει τον αριθμό αναγνώρισης πίσω στο σαρωτή, ο οποίος εμφανίζει τις πληροφορίες σε μια οθόνη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μικροτσίπ δεν είναι συσκευές παρακολούθησης και δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS. Αυτές είναι παθητικές συσκευές, που σημαίνει ότι δεν εκπέμπουν σήμα ή μεταδίδουν πληροφορίες εκτός εάν σαρωθούν από συμβατό σαρωτή.

Ως εναλλακτική και τεχνολογική λύση, πολλοί ιδιοκτήτες μπορεί να προτιμούν τα κολάρα GPS, μια συσκευή που διαφημίζεται ως ο καλύτερος ασύρματος και αόρατος φράχτης για σκύλους. Τα κολάρα GPS παρέχουν μια μη επεμβατική προσέγγιση σε σύγκριση με το μικροτσίπ. Το πιο σημαντικό, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να κρατούν τα σκυλιά τους ασφαλή και να παρακολουθούν την τοποθεσία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επίσης, εάν δεν είστε βέβαιοι ή δεν είστε σθεναρά αντίθετοι να βάλετε το σκυλί σας σε αναισθησία για μικροτσίπ, αυτή η εναλλακτική είναι η πλησιέστερη από άποψη αποτελεσματικότητας που είναι επίσης ασφαλής.

Διαδικασία μικροτσίπ

Το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας είναι σχετικά γρήγορο, εύκολο και ασφαλές. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας στον κτηνίατρο και δεν απαιτεί αναισθησία. Το μικροτσίπ εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη υποδερμική βελόνα, παρόμοια με έναν εμβολιασμό. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και τα περισσότερα κατοικίδια αισθάνονται ελάχιστη ενόχληση, παρόμοια με ένα ελαφρύ τσίμπημα ή πίεση.

Μόλις ο κτηνίατρός σας εμφυτεύσει το μικροτσίπ, είναι σημαντικό να καταχωρίσετε τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου σας με ένα βάση δεδομένων εγγραφής μικροτσίπ. Αυτή η βάση δεδομένων θα αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν το κατοικίδιό σας βρεθεί και σαρωθεί.

Πολλές εταιρείες μικροτσίπ προσφέρουν ηλεκτρονική εγγραφή, καθιστώντας τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη βάση δεδομένων εγγραφής. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη επανένωση εάν το κατοικίδιό σας χαθεί.

Φροντίδα μετά το μικροτσίπ

Απαιτείται ελάχιστη φροντίδα μετά τη διαδικασία μικροτσίπ. Ωστόσο, ορισμένα κατοικίδια μπορεί να εμφανίσουν ήπιο πρήξιμο ή ευαισθησία στο σημείο της εμφύτευσης, το οποίο συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης ή επιπλοκές.

Είναι καλή ιδέα να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας να σαρώσει το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά και ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι ενημερωμένα.

Το κόστος της μικροτσίπ

Το κόστος της μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας και την κτηνιατρική κλινική ή το καταφύγιο ζώων που εκτελεί τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, η μικροτσίπ κοστίζει μεταξύ 25 και 50 $.

Επιπλέον, αυτή η εφάπαξ χρέωση περιλαμβάνει συνήθως την εμφύτευση μικροτσίπ και την εγγραφή σε βάση δεδομένων. Επιπλέον, ορισμένα καταφύγια ζώων και οργανώσεις διάσωσης ενδέχεται να προσφέρουν μειωμένες ή δωρεάν υπηρεσίες μικροτσίπ κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων ή προωθητικών ενεργειών.

Η πραγματική αξία του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα σας είναι ένας υπεύθυνος και αποτελεσματικός τρόπος για να τα κρατήσετε ασφαλή και να αυξήσετε την πιθανότητα γρήγορης επανένωσης εάν χαθούν ή αποχωριστούν από εσάς. Επιπλέον, με ελάχιστη ταλαιπωρία και σχετικά χαμηλό κόστος, το μικροτσίπ παρέχει μια μόνιμη μορφή αναγνώρισης και ηρεμίας.

Επιπλέον, δίνει περισσότερες ευκαιρίες να επανενωθείτε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας στην επόμενη επίσκεψή σας και κάντε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της ευημερίας του.

Νέος σκύλος στο σπίτι

Εάν έχετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι σας, θα θέλετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε εσείς και το κατοικίδιό σας να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για μια ευτυχισμένη συνύπαρξη. Το 2020 γνώρισε μια εισροή σκύλων και δεν είναι περίεργο γιατί.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️