Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τρομάζουν το κόστος των ανταλλακτικών!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τρομάζουν το κόστος των ανταλλακτικών!

August 29, 2023 0 By admin

Ηλεκτρικός Τα αυτοκίνητα είναι γνωστά για τα φθηνά καύσιμα και το κόστος λειτουργίας τους. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν ακόμα να θεωρηθούν μια σχετικά νέα τεχνολογία. Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κάποια θεμελιώδη προβλήματα. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων, η πιο δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία επισκευής είναι σχεδόν το κύριο.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνουν το κόστος επισκευής

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βρίσκονται ακόμη σε ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά τα παράγωγα εσωτερικής καύσης σε ανταλλακτικά και επισκευές. Αυτό επιβεβαιώνεται από την έκθεση της αμερικανικής εταιρείας επισκευής και ανταλλακτικών αυτοκινήτων Mitchell International.

ατύχημα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση, ο λογαριασμός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ασφαλιστικές εταιρείες μετά από ατύχημα είναι υψηλότερος από άλλα αυτοκίνητα. Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα EV κοστίζουν 963 $ περισσότερο για την επισκευή στις ΗΠΑ και 1.328 $ περισσότερα στον Καναδά από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Έλον Μασκ έφτιαξε μια φάρμα καρτών βίντεο για την Tesla για 300 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Έλον Μασκ έφτιαξε μια φάρμα καρτών βίντεο για την Tesla για 300 εκατομμύρια δολάρια!

Η Tesla κυκλοφορεί την ενημέρωση FSD 12 για αυτόνομη οδήγηση. Ένα σύστημα 300 εκατομμυρίων δολαρίων θα ξεκινήσει επίσης με αυτήν την αναβάθμιση.

Ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό είναι η ανάγκη για γνήσια ανταλλακτικά, καθώς τα δίκτυα ανταλλακτικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί. Ενώ η ζήτηση για ανταλλακτικά OEM για αυτοκίνητα με συμβατικά συστήματα κίνησης είναι 66,5 τοις εκατό, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 90,75 τοις εκατό για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν επίσης αναδειχθεί ως νέα τεχνολογία με συνολικά χαμηλότερο ποσοστό επισκευάσιμων ανταλλακτικών. Εάν στα αυτοκίνητα με παραδοσιακές μονάδες ισχύος το μερίδιο των επισκευάσιμων ανταλλακτικών είναι 19,2 τοις εκατό, τότε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτός ο δείκτης παραμένει στο επίπεδο του 13,49 τοις εκατό.

Καθώς ο αριθμός και η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται, μπορούμε να περιμένουμε ότι το κόστος συντήρησης και επισκευής θα μειωθεί στο μέλλον. Τι πιστεύετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το κόστος των ανταλλακτικών; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.