Συνέβη και αυτό: Το Age of Empires είναι μια προσομοίωση πολέμου μυρμηγκιών

Συνέβη και αυτό: Το Age of Empires είναι μια προσομοίωση πολέμου μυρμηγκιών

October 7, 2023 0 By admin

Επιστήμονες από την Αυστραλία δοκίμασαν έναν ενδιαφέροντα τρόπο να καταπολεμήσουν την εισβολή των μυρμηγκιών. Αντίστοιχα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα ιθαγενή μυρμήγκια πρέπει να πολεμήσουν ενάντια στα μυρμήγκια εισβολής προσομοιώνονται στο Age of Empires 2. Ακολουθούν μαθήματα Age of Empires 2 και Ant War…

Ant Wars – Επίλυση του προβλήματος των εισβολέων μυρμηγκιών στην Αυστραλία με το Age of Empires 2

Επιστήμονες που πολεμούν τις επεμβατικές αποικίες μυρμηγκιών στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο. Αντίστοιχα, μοντελοποιείται πώς ένα εγγενές είδος μυρμηγκιού μπορεί να είναι επιτυχές έναντι ενός από τα χωροκατακτητικά είδη. Ωστόσο, για να προσομοιώσουν τον πόλεμο των μυρμηγκιών, οι επιστήμονες επέλεξαν το παιχνίδι Age of Empires 2.

Υπάρχουν πολλά χωροκατακτητικά είδη μυρμηγκιών στην Αυστραλία. Τα είδη αυτά, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, απειλούν τόσο τα τοπικά μυρμήγκια όσο και την οικολογική ισορροπία. Τα είδη που είναι μεγαλύτερα από τα τοπικά μυρμήγκια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Εδώ, Αυστραλοί επιστήμονες σχεδίασαν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα μεγάλα είδη μυρμηγκιών.

age of empires 2, ant wars, ant wars game, age of empires 2 Science, age of empires simulation

Σε μια προσομοίωση πολέμου μυρμηγκιών που έγινε με το Age of Empires 2, διαπιστώθηκε ότι ισχυροί αλλά μικροί στρατοί ήταν επιτυχείς σε δύσκολο έδαφος, ενώ αδύναμοι αλλά μεγάλοι στρατοί ήταν επιτυχημένοι σε ανοιχτό έδαφος. Τα ιθαγενή είδη, ειδικά αυτά που ζουν στην Αυστραλία, έχουν ισχυρή δομή επειδή ζουν στη δική τους γη. Αλλά οι εισβολείς, αριθμώντας σχεδόν 50 διαφορετικά είδη, είναι αδύναμοι έναντι των ιθαγενών ειδών, ακόμη και σε μεγάλα μεγέθη. Υπό αυτή την έννοια, οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει έρευνα για την αύξηση της θαμνώδους γης στη χώρα για μυρμηγκοπολέμους.

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship θα είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship θα είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Έλον Μασκ μίλησε κατηγορηματικά για τον πύραυλο του, ο οποίος δεν έφυγε ποτέ από την ατζέντα. Το Starship είναι έτοιμο για αποστολή στον Άρη τα επόμενα χρόνια.

Οι επιστήμονες μετέφεραν επίσης αυτές τις προσομοιώσεις στην πραγματική ζωή και οργάνωσαν μυρμηγκοπόλεμο σε εργαστηριακές συνθήκες. Εδώ, διαπιστώθηκε επίσης ότι τα αυτόχθονα είδη μπορεί να είναι ισχυρά έναντι τόσο των πολυπληθών όσο και των μεγαλύτερων ειδών σε ένα παρόμοιο σενάριο.

Τα εισβολικά μυρμήγκια είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αυστραλίας. Αυτά τα μυρμήγκια βλάπτουν όχι μόνο τα τοπικά είδη, αλλά και τα απειλούμενα ζώα. Τα μυρμήγκια, τα οποία επίσης καταστρέφουν τη γεωργική γη, απειλούν επίσης τον βιότοπο της χώρας.

Πιστεύετε ότι μια προσομοίωση πολέμου μυρμηγκιών που δημιουργήθηκε με το Age of Empires 2 θα μπορούσε να δώσει μια χρήσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.