Συμμαχία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων: Huawei, Baidu και Alibaba

Συμμαχία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων: Huawei, Baidu και Alibaba

October 12, 2023 0 By admin

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας ένωσαν τις δυνάμεις τους. Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταλαμβάνουν τον κόσμο σήμερα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό προχωρούν πολύ περισσότερο. Τι θα γινόταν αν οι αυτοκινητόδρομοι είχαν σχεδιαστεί για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό; Με βάση αυτό το ερώτημα, η Κίνα άρχισε να αναπτύσσει ένα έργο αυτοκινητόδρομου για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Υπό αυτή την έννοια, η Huawei, η Baidu και η Alibaba έχουν ενωθεί.

Η Huawei, η Baidu και η Alibaba σχεδιάζουν αυτοκινητόδρομους για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα

Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας συνεργάστηκε με τις Huawei, Baidu και Alibaba για να επανασχεδιάσουν αυτοκινητόδρομους για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Υπό αυτή την έννοια, το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας θα δημιουργήσει μια οδηγία με τους τεχνολογικούς κολοσσούς που θα σκιαγραφήσει αυτό το σχέδιο.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι τρεις εταιρείες δεν ενώθηκαν τυχαία. Όπως γνωρίζετε, η Baidu είναι μεταξύ των εταιρειών που παράγουν τα σημαντικότερα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στον κόσμο. Τα ρομποτικά ταξί χωρίς οδηγό της εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν σε πόλεις της Κίνας. Υπό αυτή την έννοια, η εταιρεία έχει εμπειρία στο πώς τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα μπορούν πιο εύκολα να αντιληφθούν τα βασικά οδικά σήματα, όπως τα φανάρια και τα οδικά σήματα.

Υπηρεσία Baidu Robotaxi

Από την άλλη, η Huawei θα παράγει λύσεις για ευκολότερη σύνδεση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό με δίκτυα στους αυτοκινητόδρομους. Όπως γνωρίζετε, η Huawei είναι μια από τις σημαντικές εταιρείες, ειδικά στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και στους σταθμούς βάσης. Υπό αυτή την έννοια, η Alibaba αναλαμβάνει το έργο από την πλευρά του cloud. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη υποδομή cloud στην Κίνα, θα παρέχει συνεχή συγχρονισμό του δικτύου που θα κατασκευαστεί στους αυτοκινητόδρομους μέσω του cloud.

Το Tesla Supercharger ήταν δωρεάν σε αυτή τη χώρα!  Να γιατί

Το Tesla Supercharger ήταν δωρεάν σε αυτή τη χώρα! Να γιατί

Η Tesla άρχισε να προσφέρει δωρεάν φόρτιση Supercharger για το Ισραήλ. Η εταιρεία πρόσφερε στους πολίτες την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη σύγκρουση.

Η Κίνα στοχεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Έτσι, στοχεύει στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Φυσικά, ο μόνος στόχος εδώ δεν είναι να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Μόνο το 2022, η Κίνα έχει επενδύσει 217 δισεκατομμύρια δολάρια στον εκσυγχρονισμό των αυτοκινητοδρόμων.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει εγκαταστάσεις πληροφορικής στην άκρη του δρόμου ως μέρος του έργου του για αυτόνομα αυτοκίνητα. Αντίστοιχα, αυτοί οι φορείς θα είναι υπεύθυνοι για τη συλλογή και τη διάδοση δεδομένων οδικής και κυκλοφορίας οχημάτων. Αυτά τα εργαλεία θα εξασφαλίσουν επίσης την ασφάλεια του δικτύου. Υπό αυτή την έννοια, θα εισαχθούν ορισμένα μέτρα σχετικά με την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των δεδομένων κίνησης.

Οι οδηγίες για το έργο, που ενώνει τις Huawei, Baidu και Alibaba, θα εμφανιστούν την 1η Δεκεμβρίου. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πότε θα τεθεί σε λειτουργία το έργο αυτοκινητόδρομου για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.