Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν;  Όχι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δύο μεγάλες επιτυχίες!

Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν; Όχι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δύο μεγάλες επιτυχίες!

November 20, 2023 0 By admin

Μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις για το πώς σχηματίστηκε το σύμπαν είναι η θεωρία του Big Bang. Ωστόσο, η νέα θεωρία των επιστημόνων είναι ότι το σύμπαν δεν είναι πλέον μια μεγάλη έκρηξη, αλλά δύο μεγάλες εκρήξεις. Αυτό που είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό είναι ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να αποδείξουν αυτή τη θεωρία.

Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν; Δύο θεωρίες μεγάλης έκρηξης και νέες δυνατότητες

Ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα που θέτει η ανθρωπότητα από την εποχή των αρχαίων φιλοσόφων είναι πώς σχηματίστηκε το σύμπαν. Βέβαια, στην αρχαιότητα, αυτή η ερώτηση είχε μια εντελώς διαφορετική ερώτηση. Ωστόσο, αν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν ή όχι, και πώς σχηματίστηκε αυτό το σύμπαν, τα αστέρια και το φεγγάρι, είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουμε πάντα στον εαυτό μας.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει αλλαγές στη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης με την τελευταία θεωρία που έχουν παρουσιάσει. Κατά συνέπεια, ο σχηματισμός του σύμπαντος δεν μπορεί να εξηγηθεί με μία μόνο μεγάλη έκρηξη. Υπό αυτή την έννοια, ο σχηματισμός του σύμπαντος έγινε με τη βοήθεια δύο μεγάλων εκρήξεων.

η θεωρία της μεγάλης έκρηξης, η θεωρία των δύο μεγάλων εκρήξεων, πώς σχηματίστηκε το σύμπαν

Σύμφωνα με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια το σύμπαν μας άλλαξε ριζικά από μια πολύ θερμότερη και πυκνότερη κατάσταση. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτή τη διαδικασία Big Bang.

Διαστημικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ!  Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πετάξει στον Άρη;

Διαστημικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ! Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πετάξει στον Άρη;

Οι ΗΠΑ και η Κίνα, που θεωρούμε αντίθετες σε πολλούς τομείς, μάχονται για μια αποστολή στον Άρη. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες…

Σύμφωνα με τη θεωρία, η συνηθισμένη ύλη σχηματίστηκε στο σύμπαν με την πρώτη μεγάλη έκρηξη. Η μεγάλη έκρηξη που συνέβη αργότερα προκάλεσε το σχηματισμό της σκοτεινής ύλης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σκοτεινή ύλη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σύμπαντος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Πειράματα για το σχηματισμό αυτής της ύλης και του σύμπαντος διεξάγονται επίσης στον επιταχυντή αδρονίων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το πρώτο Big Bang συνέβη στην αρχή του σύμπαντος και ότι το σύμπαν υπέστη σημαντική διαστολή λόγω του φαινομένου του κενού.

Σήμερα, μεταξύ των βασικών απόψεων είναι ότι οι ουσίες που αποτελούν τη βάση του σύμπαντος σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη θεωρία των δύο μεγάλης έκρηξης, για να σχηματιστεί η σκοτεινή ύλη, πρέπει πρώτα να σχηματιστεί η συνηθισμένη ύλη. Σύμφωνα με τη θεωρία, η επέκταση θα έπρεπε να είχε τελειώσει μετά από αυτόν τον σχηματισμό.

Η αλληλεπίδραση της συνηθισμένης ύλης μεταξύ τους προκάλεσε μια δεύτερη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε τη σκοτεινή ύλη. Δημοσιεύτηκε άρθρο για τη θεωρία από εδώ μπορείτε να πετύχετε

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη το αποδείξουν, πιστεύουν στη θεωρία ότι το 95 τοις εκατό του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια. Υπό αυτή την έννοια, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στοχεύει επίσης στη δημιουργία ενός τρισδιάστατου χάρτη του σύμπαντος. Ο στόχος του έργου είναι να βρει στοιχεία για τη σκοτεινή ύλη. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει για τη δημιουργία του διαστημικού τηλεσκοπίου Ευκλείδη για το σκοπό αυτό.