Ο συγγραφέας του «Game of Thrones» κατέθεσε μήνυση κατά του OpenAI

Ο συγγραφέας του «Game of Thrones» κατέθεσε μήνυση κατά του OpenAI

September 23, 2023 0 By admin

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά. Σε αυτό το στάδιο, εταιρίες γίγαντες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Google και η OpenAI έχουν έρθει στο προσκήνιο.

Φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι χωρίς πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα γλωσσικά μοντέλα που βασίζονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνουν πληροφορίες διαβάζοντας δισεκατομμύρια κείμενα απειλούν σημαντικά επαγγέλματα όπως το γράψιμο. Σύμφωνα με πρόσφατες εξελίξεις, έχει κατατεθεί αγωγή κατά του γλωσσικού μοντέλου OpenAI GPT.

Οι συγγραφείς δεν θέλουν το έργο τους να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση του μοντέλου γλώσσας GPT του OpenAI

Το Writers Guild of America και 17 διάσημοι συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένου του George RR Martin, του συγγραφέα της παγκοσμίου φήμης σειράς βιβλίων, κατέθεσαν αγωγή εναντίον του OpenAI, του προγραμματιστή του ChatGPT, στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης).

Οι ενάγοντες συγγραφείς ανέφεραν τη χρήση του έργου τους από το OpenAI για την εκπαίδευση του γλωσσικού μοντέλου GPT και ότι τα πνευματικά τους δικαιώματα παραβιάστηκαν. Ισχυριζόμενοι ότι το γλωσσικό μοντέλο μπορεί να παράγει έργα με τον ίδιο τρόπο όπως ένας συγγραφέας και ότι αυτό θέτει το έργο τους σε κίνδυνο, οι ενάγοντες ζητούν από τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης να μην χρησιμοποιεί τα έργα του για εκπαίδευση.

Ο αμφισβητίας του OpenAI: Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης Aleph Alpha

Ο αμφισβητίας του OpenAI: Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης Aleph Alpha

Χώρες έχουν επίσης πάρει τη θέση τους στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης. Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης Aleph Alpha ετοιμάζεται να εκθρονίσει το OpenAI.

Σε μια δήλωση στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης TheVerge σχετικά με το θέμα, το OpenAI μοιράστηκε ότι έγιναν συζητήσεις με οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Σωματείου Συντακτών, σχετικά με ζητήματα όπως η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το OpenAI φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Διότι δεν έχουν τέλος οι μηνύσεις που κατατέθηκαν για αυτό. Οι παγκοσμίου φήμης συγγραφείς Michael Chabon, Christopher Golden, Richard Kadri και η κωμικός Sarah Silverman έχουν επίσης υποβάλει αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αγωγή OpenAI

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτή την ερώτηση; Μπορείτε να μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.