Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI έκανε την πρώτη του ανακοίνωση!

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI έκανε την πρώτη του ανακοίνωση!

November 20, 2023 0 By admin

Το OpenAI, ο προγραμματιστής του ChatGPT, βιώνει απίστευτα γεγονότα από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI προχώρησε στο απροσδόκητο βήμα απολύοντας τον CEO και συνιδρυτή Sam Altman. Το διοικητικό συμβούλιο ήθελε τον Altman να επιστρέψει το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια διόρισε νέο CEO. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI Οι δηλώσεις που έκανε στον ιδρυτή δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI: Η απόλυση του Sam Altman δεν αντιμετωπίστηκε σωστά

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να προσλάβει τον Sam Altman και άλλους πρώην υπαλλήλους του OpenAI για να σχηματίσουν μια νέα ομάδα τεχνητής νοημοσύνης. Ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της OpenAI θα αντικατασταθεί από τη Meera Murati. τράβηγμα συνιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Έμετ Σιρ φέρθηκε

Σαμ Άλτμαν

Στην πρώτη του ομιλία προς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του OpenAI ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Scheer επαίνεσε τη διαδικασία πίσω από την απόλυση του Altman. Είπε ότι η κατάσταση ήταν «πολύ κακή διαχείριση, γεγονός που υπονόμευσε σοβαρά την αξιοπιστία της εταιρείας».

Τι συμβαίνει στο OpenAI;  Οι ιδρυτές μετακόμισαν στη Microsoft!

Τι συμβαίνει στο OpenAI; Οι ιδρυτές μετακόμισαν στη Microsoft!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft και επενδυτής του OpenAI Satya Nadella ανακοίνωσε ότι οι ιδρυτές του OpenAI Sam Altman και Greg Brockman εντάχθηκαν στη Microsoft.

Υποστήριξε ότι ο λόγος που δόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για την απόλυση του Άλτμαν ήταν διαφορετικός από αυτό που αναφέρθηκε. Στην ανάρτηση της Παρασκευής, σημειώθηκε ότι ο συνιδρυτής Sam Altman δυσκολεύεται να κρατήσει την εταιρεία ασφαλή. Αλλά όπως φαίνεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεν το πιστεύει.

Ο Shire είπε επίσης ότι θα προσλάβει έναν ανεξάρτητο ερευνητή για να εξετάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην αλλαγή στη διοίκηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος ετοίμασε ένα σχέδιο δράσης 30 ημερών, είπε ότι οι χρήστες θα πρέπει να εμπιστευτούν ξανά τον προγραμματιστή του ChatGPT.

Emmett Shear; Σχεδιάζει επίσης να μεταρρυθμίσει τη δομή διαχείρισης και ηγεσίας του OpenAI, καθώς και να επικοινωνήσει με υπαλλήλους, συνεργάτες, επενδυτές και πελάτες εντός της εταιρείας. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανές «σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση».