Ο νέος βασιλιάς της μεσαίας κατηγορίας: Παρουσιάζεται το Snapdragon 7 Gen 3!

Ο νέος βασιλιάς της μεσαίας κατηγορίας: Παρουσιάζεται το Snapdragon 7 Gen 3!

November 17, 2023 0 By admin

Τα smartphone είναι ίσως η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο της τεχνολογίας. Έτσι, στον ανταγωνισμό συμμετέχουν και οι εταιρείες που παράγουν τα εξαρτήματα υλικού των συσκευών. Όταν κοιτάμε τους επεξεργαστές smartphone, βλέπουμε ότι η Qualcomm κατέχει σημαντική θέση. Σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε το πολυαναμενόμενο μοντέλο μεσαίου επιπέδου.

Το Snapdragon 7 Gen 3 κατασκευάζεται με τη διαδικασία 4nm της TSMC

Η Qualcomm πρόσθεσε ένα ακόμη μοντέλο στη σειρά 7, το οποίο περιγράφεται ως μοντέλο μεσαίας κατηγορίας. Η εταιρεία κυκλοφόρησε έναν επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 3 με διαδικασία 4nm. Σύμφωνα με την εισαγωγή, το μοντέλο προσφέρει 15 τοις εκατό αύξηση στην απόδοση της CPU και 20 τοις εκατό εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον Snapdragon 7 Gen 1. Επιπλέον, η GPU Adreno είναι 50 τοις εκατό ταχύτερη.

Snapdragon 7 Gen 3

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon έχει ακολουθία CPU 1+3+4. Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει 1 κύριο πυρήνα ARM Cortex-A715 με συχνότητα ρολογιού 2,63 GHz, 3 παραγωγικούς πυρήνες A715 (μέγιστη συχνότητα 2,4 GHz) και 4 παραγωγικούς πυρήνες Cortex-A510 (μέγιστη συχνότητα 1,8 GHz).

Μια άλλη λειτουργία Red Magic 9 Pro επιβεβαιώθηκε με το Snapdragon 8 Gen 3!

Μια άλλη λειτουργία Red Magic 9 Pro επιβεβαιώθηκε με το Snapdragon 8 Gen 3!

Σε μια διαφημιστική αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η ZTE ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο μοντέλο Red Magic 9 Pro θα τροφοδοτείται από μπαταρία 6500 mAh.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη δήλωση της Qualcomm, το Qualcomm Hexagon NPU στον επεξεργαστή του επιτρέπει να προσφέρει 60 τοις εκατό περισσότερη απόδοση AI ανά watt σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Όταν κοιτάμε την πλευρά των χαρακτηριστικών, βλέπουμε ότι υποστηρίζει Adreno GPU, OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP και Vulkan API 1.3.

Snapdragon 7 Gen 3

Όταν εξετάζουμε τις προδιαγραφές του, ο Snapdragon 7 Gen 3 υποστηρίζει οθόνες 4K ή FHD+ 168Hz με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν ISP Qualcomm Spectra που μπορεί να χειριστεί μια μονάδα κύριας κάμερας 200 megapixel και να καταγράψει βίντεο 4K HDR στα 60 Hz.

Τέλος, ο επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος με το σύστημα Snapdragon X63 5G Modem-RF. Αυτή η δυνατότητα παρέχει ταχύτητες λήψης έως και 5 Gbps στη ζώνη mmWave και κάτω των 6 GHz. Όταν κοιτάμε την πλευρά της συνδεσιμότητας, βλέπουμε τα πρότυπα Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.