Ο επικεφαλής της αποστολής του Πλούτωνα πέταξε στο διάστημα με την Virgin Galactic

Ο επικεφαλής της αποστολής του Πλούτωνα πέταξε στο διάστημα με την Virgin Galactic

November 4, 2023 0 By admin

Εάν δεν είστε αστροναύτης και θέλετε να επισκεφτείτε το διάστημα, υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση: πρέπει να είστε πλούσιοι. Η επιθυμία να παρατηρήσουμε τη θέα της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι αρκετά επιβαρυντική. Υπάρχουν όμως εταιρείες που το κάνουν αυτό. Η Virgin Galactic είναι μόνο μία από αυτές τις εταιρείες. Η Virgin Galactic δεν έχει ακόμη πετύχει αυτούς τους στόχους. Αλλά η εταιρεία έχει λόγους να γιορτάζει τα επιτεύγματά της τους τελευταίους έξι μήνες. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο ίδιος ο Άλαν Στερν πήγε στο διάστημα με τη Virgin Galactic μετά από μια αποστολή στον Πλούτωνα!

Παρακολουθήσαμε τη Virgin Galactic να κάνει έξι πτήσεις στο υποτροχιακό διάστημα φέτος. Ο Richard Branson ίδρυσε αυτήν την εταιρεία το 2004. Στόχος του με τη δημιουργία αυτής της εταιρείας ήταν να ανοίξει την εμπειρία της διαστημικής πτήσης στους απλούς ανθρώπους και να κερδίσει λίγα χρήματα από αυτήν.

Virgin Galactic

Την Πέμπτη, η εταιρεία πέταξε την τελευταία αποστολή της Virgin Galactic. Αφού ο πύραυλος SpaceShipTwo έπεσε από την κοιλιά ενός αεροσκάφους πάνω από το Νέο Μεξικό, μετέφερε 6 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας και τρεις επιβάτες, σε υψόμετρο 87,2 χιλιομέτρων. Αφού έκαψε τον υβριδικό κινητήρα πυραύλων για ένα λεπτό, το SpaceShipTwo έφτασε στην κορυφή. Στη συνέχεια κατέβηκε στη Γη για προσγείωση στο Διαστημικό λιμάνι της Αμερικής κοντά στην περιοχή πυραύλων White Sands.

Η NASA ανακοίνωσε καλά νέα: ο ουρανός θα φιλοξενήσει μια εικαστική γιορτή τον Νοέμβριο!

Η NASA ανακοίνωσε καλά νέα: ο ουρανός θα φιλοξενήσει μια εικαστική γιορτή τον Νοέμβριο!

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μερικά καλά νέα για τον Νοέμβριο. Τον φετινό Νοέμβριο θα υπάρξουν όμορφα φυσικά γεγονότα στον ουρανό. Μια ολοκληρωμένη εικαστική πανδαισία.

Διάσημα πρόσωπα από το διάστημα ήταν επίσης σε αυτό το ταξίδι. Ανάμεσα στους επιβάτες του SpaceShipTwo ήταν ο Άλαν Στερν, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη ρομποτική εξερεύνηση του Πλούτωνα. Ο Alain Stern είναι σύμβουλος πλανητών. Είναι επίσης γνωστός για την ηγεσία της αποστολής New Horizons της NASA. Εργάζεται επίσης ως επιχειρηματίας και σύμβουλος διαστημικής βιομηχανίας.

Επιβλέπει όλα τα επιστημονικά προγράμματα της NASA κατά τη διάρκεια της θητείας του στα κεντρικά γραφεία της διαστημικής υπηρεσίας το 2007 και το 2008. Επί του παρόντος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Southwest Research Institute στο Boulder του Κολοράντο.

Αυτό το διαστημικό ταξίδι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Στερν. Είχε την ευκαιρία να στεφανώσει την έρευνα που έκανε επί χρόνια στη Γη με μια πτήση στο διάστημα. Ο Στερν έχει απευθύνει έκκληση στο σώμα επαγγελματιών αστροναυτών της NASA έξι φορές. Ωστόσο, έκανε μια μικρή παύση. Το Southwest Research Institute πλήρωσε την πτήση του Stern την Πέμπτη.

Ο Stern έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog: «Είναι ασυνήθιστο, ίσως και μοναδικό, να πετάς στο διάστημα μόνο ως άσκηση. «Αλλά δείχνει την αυξανόμενη ομαλοποίηση των διαστημικών πτήσεων». Συμπεριέλαβε τα λόγια του.