Οι 5 κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε

Οι 5 κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε

May 2, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η εκμάθηση επενδυτικών στρατηγικών είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική επιτυχία και ασφάλεια, εάν το διαχειριστείτε με σύνεση. Μπορεί να έχετε ήδη ξεκινήσει την κατάδυση στον κόσμο των επενδύσεων με έναν Επενδυτικό ISA (Ατομικό Ταμιευτήριο). Αλλά πού πας από εδώ;

Επιπλέον, αυτό το άρθρο στοχεύει να παρέχει έναν οδικό χάρτη που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις επενδύσεις σας, ξεκινώντας με ένα επενδυτικό ISA για αρχάριους. Στη συνέχεια, προχωρήστε σε πιο προηγμένες στρατηγικές για να αυξήσετε τον πλούτο σας.

    Επενδυτικές στρατηγικές

Επενδυτικές στρατηγικές για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμου πλούτου

Το να μάθετε τα πάντα για τις επενδυτικές στρατηγικές μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά είναι απαραίτητο, ειδικά όταν χτίζετε μακροπρόθεσμο πλούτο. Και δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε και να μάθετε πώς να προγραμματίζετε με σύνεση. Φυσικά, δεν θα βρείτε κάποια μαγική φόρμουλα όταν πρόκειται για τη διαχείριση των επενδύσεών σας, αλλά μπορείτε να μάθετε τι λειτουργεί για εσάς.

Με τις σωστές επενδυτικές στρατηγικές, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε πληθώρα πληροφοριών που θα σας βοηθήσουν στην πορεία.

Επενδυτικές στρατηγικές

1 – Επέκταση του χαρτοφυλακίου επενδύσεών σας

Το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των επενδύσεών σας είναι η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας. Επιπλέον, σημαίνει επένδυση σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ομόλογα και κεφάλαια. Αυτή η στρατηγική βοηθά στη μείωση του κινδύνου, επειδή είναι απίθανο όλες οι επενδύσεις σας να πάνε άσχημα ταυτόχρονα. Για αυτό μπορεί να χρειαστείτε μεταφέρετε τις επενδύσεις σας από ένα ISA σε μια πλατφόρμα που προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτικών ευκαιριών.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ερευνήσετε διαφορετικούς τομείς και περιοχές για να διαφοροποιήσετε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό σας. Για παράδειγμα, επενδύστε σε εταιρείες τεχνολογίας, φαρμακευτικά προϊόντα, ενέργεια κ.λπ. Ομοίως, κατανείμετε τις επενδύσεις σας σε διαφορετικές γεωγραφίες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές.

2 – Επανεξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου σας

Η εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου σας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει την ανοχή κινδύνου και τους επενδυτικούς σας στόχους. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένες από τις επενδύσεις σας μπορεί να αποδίδουν καλύτερα από άλλες, με αποτέλεσμα το χαρτοφυλάκιό σας να μην ισορροπεί. Η τακτική αναθεώρηση και προσαρμογή του χαρτοφυλακίου σας βοηθά στην ευθυγράμμιση των επενδύσεών σας με τη στρατηγική σας.

Για παράδειγμα, εάν επενδύσατε αρχικά 60% σε μετοχές και 40% σε δεσμούςκαι η αξία των μετοχών σας έχει αυξηθεί σημαντικά, το χαρτοφυλάκιό σας μπορεί τώρα να είναι 70% μετοχές και 30% ομόλογα. Για την επανεξισορρόπηση, μπορείτε είτε να πουλήσετε μερικές μετοχές και να αγοράσετε περισσότερα ομόλογα είτε να επενδύσετε τα νέα χρήματα σε ομόλογα για να αποκαταστήσετε το επιθυμητό υπόλοιπο.

3 – Ενσωμάτωση παθητικών και ενεργητικών επενδύσεων – επενδυτικές στρατηγικές που αξίζει να γνωρίζετε

Παθητικές επενδύσεις όπως κεφάλαια δείκτη και διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), προορίζονται για την αναπαραγωγή της απόδοσης ενός συγκεκριμένου δείκτη αγοράς. Ως αποτέλεσμα, προσφέρουν χαμηλές χρεώσεις και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Η ενεργή επένδυση, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την επιλογή μεμονωμένων μετοχών ή κεφαλαίων που διαχειρίζονται επαγγελματίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν την αγορά.

Η ενσωμάτωση παθητικών και ενεργητικών επενδυτικών στρατηγικών στο χαρτοφυλάκιό σας μπορεί να σας προσφέρει διαφοροποίηση χαμηλού κόστους και δυνατότητες για υψηλότερες αποδόσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διαθέσετε ένα μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών σας σε παθητικές στρατηγικές για τη μείωση του κόστους, ενώ διατηρείτε ένα μέρος του χαρτοφυλακίου σας σε ενεργές επενδύσεις για πιθανή υπεραπόδοση.

4 – Φορολογικά αποδοτική επένδυση

Η φορολογικά αποδοτική επένδυση περιλαμβάνει τη διάρθρωση των επενδύσεών σας για την ελαχιστοποίηση της φορολογικής υποχρέωσης. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το Ετήσιο Επίδομα ISA. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ετήσιο επίδομα για ένα ISA είναι 20.000 £, επιτρέποντάς σας να επενδύσετε χωρίς να πληρώνετε φόρο για το εισόδημά σας ή τα κέρδη κεφαλαίου.

Εναλλακτικά, εξετάστε άλλα φορολογικά αποδοτικά επενδυτικά μέσα, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα καταπιστεύματα επιχειρηματικών κεφαλαίων (VCTs). Οι συνταξιοδοτικές εισφορές παρέχουν φορολογικά οφέλη, ενώ οι VCT προσφέρουν πλεονεκτήματα φόρου εισοδήματος και αφορολόγητα μερίσματα.

5 – Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή

Καθώς προχωράτε στο επενδυτικό σας ταξίδι, η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια προσαρμοσμένη επενδυτική στρατηγική με βάση την ανοχή κινδύνου, τους οικονομικούς σας στόχους και τον χρονικό ορίζοντα. Μπορούν επίσης να παρέχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες και φορολογικά αποδοτικές στρατηγικές που μπορεί να μην γνωρίζετε και πρέπει να γνωρίζετε.

Νιώθετε ασφάλεια για τις επενδυτικές σας στρατηγικές

Μόλις αρχίσετε να εντοπίζετε επενδυτικές στρατηγικές που λειτουργούν για εσάς, μπορείτε να βουτήξετε βαθιά στη διαδικασία. Θυμηθείτε, είναι πάντα καλή ιδέα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσετε να επενδύετε μόνοι σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να προστατεύσετε το μέλλον και τα οικονομικά σας με προσεκτικά σχεδιασμένες στρατηγικές προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Προγράμματα για κέρδη

Με τη σημερινή εξελισσόμενη τεχνολογία, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για να κερδίσετε χρήματα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο κινητό. Και μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόσασταν δυνατούς. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την εργασία στην οικονομία των συναυλιών.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️