Μια νέα λειτουργία στο YouTube θα μειώσει τον χρόνο που περνούν οι νέοι μπροστά σε μια οθόνη

Μια νέα λειτουργία στο YouTube θα μειώσει τον χρόνο που περνούν οι νέοι μπροστά σε μια οθόνη

November 5, 2023 0 By admin

Το YouTube είναι μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσπαθεί να ελέγξει τις αναρτήσεις που μπορεί να έχουν άσχημη επίδραση, ειδικά στους νέους. Η τελευταία λειτουργία του YouTube στοχεύει στη μείωση του χρόνου που περνούν οι νέοι μπροστά σε μια οθόνη. Ακολουθούν οι νέες δυνατότητες του YouTube που έρχονται πολύ σύντομα.

Η μακροχρόνια προβολή βίντεο μπορεί να μειωθεί για νέους με νέες δυνατότητες του YouTube

Ειδικά πρόσφατα, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το TikTok και το Instagram έχουν δεχθεί πυρά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες. Η κύρια κριτική είναι ότι αυτές οι εφαρμογές αυξάνουν τον χρόνο οθόνης.

Εδώ, το YouTube προσπαθεί να οπτικοποιήσει και να αυξήσει τη συχνότητα των ειδοποιήσεων που χρησιμοποιούσε για να ενεργοποιήσει, όπως ένα διάλειμμα και ο ύπνος.

λειτουργία youtube, διάλειμμα youtube, χρόνος οθόνης εφήβων

Φυσικά, ο κύριος στόχος εδώ είναι οι νέοι κάτω των 18 ετών. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να αυξάνουν τον χρόνο μπροστά στην οθόνη των νέων κάτω των 18 ετών.

Το WhatsApp θα εισαγάγει σύντομα την επαλήθευση μέσω email

Το WhatsApp θα εισαγάγει σύντομα την επαλήθευση μέσω email

Η WhatsApp σχεδιάζει να εισαγάγει ένα σύστημα επαλήθευσης email δύο σταδίων που θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας της πλατφόρμας. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Οι ειδικοί που ανησυχούν για αυτή την κατάσταση προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτήν την πολιτική, το YouTube στοχεύει να εξασφαλίσει θετική εξέλιξη του χρόνου οθόνης. Ωστόσο, η λειτουργία παύσης και ύπνου που εισήχθη προηγουμένως στο YouTube δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό θα είναι για τους νέους να επαναλαμβάνουν αυτό το μήνυμα περισσότερο και συχνότερα.

Αν και είναι σημαντικό ότι το YouTube έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, η πιο δημοφιλής εφαρμογή που αυξάνει τον χρόνο οθόνης είναι το TikTok. Το TikTok, το οποίο θέλει ακόμη και να απαγορευτεί, προσπαθεί να προσφέρει λειτουργίες που λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση του χρόνου που περνούν οι νέοι μπροστά στην οθόνη.

Η αύξηση του χρόνου οθόνης αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για τους νέους, αλλά και για τους ενήλικες. Από την άλλη, η μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των νέων κάτω των 18 ετών είναι ότι εκτίθενται σε περιεχόμενο για ενηλίκους. Με αυτή την έννοια, όλα τα προγράμματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να θέτουν κανόνες.

Πώς πιστεύετε ότι αυτές οι διασφαλίσεις μπορεί να επηρεάσουν τον χρόνο που αφιερώνουν οι νέοι στην οθόνη σε πλατφόρμες όπως το YouTube; Περιμένουμε τα σχόλιά σας για το θέμα.