Λύσεις βρύσης με διαρροή: Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και επισκευής

Λύσεις βρύσης με διαρροή: Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και επισκευής

May 30, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Όταν ανακαλύπτετε μια βρύση με διαρροή στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, ο ήχος μπορεί να είναι τρελός, εκτός από το να επηρεάσει τον λογαριασμό του νερού σας. Στάξτε, στάλατε, στάλατε. Ο δυσάρεστος ήχος που στάζει χάλια σε ξυπνάει τη νύχτα, σε στοιχειώνει ενώ τρως πρωινό και σε κοροϊδεύει όταν βγαίνεις από το σπίτι.

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι μια βρύση που στάζει, ειδικά όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ή πώς να τη σταματήσουμε. Μια βρύση που έχει διαρροή μπορεί όχι μόνο να είναι πολύ ενοχλητική, αλλά και να αποστραγγίζει οικονομικά.

Βρύση με διαρροή

Αυτή η βρύση που στάζει είναι τρελή

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Τα προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας επιτρέπουν να πληρωθούμε συνδέοντας δωρεάν σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε χρήματα από σχετικές αγορές. Δείτε τη σελίδα Πολιτικής Απορρήτου μας για αποκαλύψεις. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι μια βρύση με διαρροή και μπορεί να την έχετε για λίγες μέρες προτού γίνει αρκετά ενοχλητική για να την φτιάξετε. Εκτός από το οικονομικό όφελος, η επισκευή μιας βρύσης που στάζει έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η κατανάλωση νερού εξαντλεί τα αποθέματα νερού και επιβαρύνει τους ενεργειακούς πόρους που απαιτούνται για την επεξεργασία και τη μεταφορά του νερού. Η μείωση της χρήσης νερού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση αυτών των πόρων και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος. Με δεξιότητες DIY, γράσο αγκώνων και αυτό το άρθρο, μπορείτε να σταματήσετε να στάζει η βρύση σας, εξοικονομώντας χρήματα, γη και ψυχική υγεία! Επιπλέον, την επόμενη φορά που θα ακούσετε αυτό το περίεργο χτύπημα-χτύπημα, μην απελπίζεστε—με κάποια τεχνογνωσία και ορισμένα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να επιστρέψετε στη ζωή σας.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, καλέστε a υδραυλικός μπορεί να χρειαστεί επαγγελματική βοήθεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να λύσετε αυτό το σταγόνα σε χρόνο μηδέν! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να σταματήσετε να στάζει συνεχώς μια βρύση με διαρροή.

Βρύση με διαρροή

Προσδιορίστε την πηγή του προβλήματος

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή του προβλήματος. Για παράδειγμα, σε πολλές περιπτώσεις μια βρύση με διαρροή μπορεί να προκληθεί από α φθαρμένο πλυντήριο ρούχων ή O-ring. Συνήθως, μπορεί να καταστραφεί ή να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας διαρροή νερού από τη βρύση ακόμα και όταν είναι κλειστή.

Επιπλέον, η βρύση μπορεί να έχει χαλαρό ή κατεστραμμένο μέρος. Διαφορετικά, η πίεση του νερού μπορεί να είναι πολύ υψηλή, με αποτέλεσμα το νερό να διοχετεύεται ακόμη και όταν η βρύση είναι κλειστή. Ευτυχώς, με τη βοήθεια των μαθημάτων DIY, μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γρήγορα και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Αυτές οι επιλογές συζητούνται λεπτομερώς παρακάτω σε αυτό το άρθρο. Επίσης, τονίστε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβετε γιατί η βρύση σας με διαρροή συνεχίζει να έχει διαρροή.

Ελέγξτε ότι η πίεση του νερού δεν είναι πολύ υψηλή

Ο έλεγχος της πίεσης του νερού είναι κρίσιμος για την επίλυση ενός προβλήματος βρύσης που στάζει, ειδικά εάν η πίεση είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, η υψηλή πίεση νερού μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στην εσωτερική λειτουργία της βρύσης, οδηγώντας σε ταχύτερη φθορά. Έτσι, η διατήρηση της πίεσης του νερού εντός του συνιστώμενου εύρους μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της βρύσης σας και να αποφύγει την περιττή σπατάλη νερού.

Για να ελέγξετε την πίεση του νερού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε α μανόμετρο νερού που συνδέεται με μια εξωτερική βρύση ή μανόμετρο που συνδέεται με έναν εσωτερικό σωλήνα. Εάν η ένδειξη πίεσης υπερβαίνει το συνιστώμενο εύρος (συνήθως μεταξύ 40-80 psi), είναι σημαντικό να το αλλάξετε σωστά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το επιτύχετε αυτό ρυθμίζοντας μια βαλβίδα ελέγχου πίεσης κοντά στην κύρια γραμμή νερού ή τον μετρητή νερού. Η μείωση της πίεσης του νερού στο κατάλληλο επίπεδο μειώνει την πίεση στα εξαρτήματα της βρύσης και μειώνει την πιθανότητα να στάζει ή να διαρρεύσει.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ρύθμιση της πίεσης του νερού είναι ζωτικής σημασίας. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με αυτή τη διαδικασία ή δεν θέλετε να συνεχίσετε, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό. Μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια την πίεση του νερού, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη πίεση στο σύστημα παροχής νερού.

Ελέγξτε για εμπλοκές

Ο αεριστής ελέγχει τη ροή του νερού και βρίσκεται στο άκρο του στομίου της βρύσης. Αυτό ελαχιστοποιεί το πιτσίλισμα και εξοικονομεί νερό. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνει θύμα συσσωρεύσεων ορυκτών κοιτασμάτων, ιζημάτων ή άλλων παρεμβαλλόμενων συντριμμιών, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη στάλα.

Μην φοβάστε – είναι εύκολο να διακοσμήσετε τον αεριστή! Ξεβιδώστε το από το στόμιο της βρύσης χρησιμοποιώντας πένσα ή αξιόπιστα δάχτυλα, ανάλογα με το σχέδιο. Μετά την αποσύνδεση, ξεπλύνετε το υπό συνεχή ροή νερού για να ξεπλύνετε την υπόλοιπη βρωμιά.

Επίσης, εάν παραμείνει ένα επίμονο βύσμα, τρίψτε το απαλά με ένα μικρό εργαλείο καθαρισμού ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν μπλοκαρίσματα. Τέλος, τοποθετήστε ξανά τον αεριστήρα στο στόμιο της βρύσης, φροντίζοντας να είναι σφιχτό σαν ζωύφιο. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο αεριστή βρύση για την κουζίνα και βρύση μπάνιου.

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για τη βρύση που έχει διαρροή

Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα (περισσότερα γι’ αυτό αργότερα), ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να διορθώσετε τη βρύση που έχει διαρροή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι, μια πένσα και μια ανταλλακτική ροδέλα ή δακτύλιο στεγανοποίησης.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποια εξαρτήματα να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να ανατρέξετε στις οδηγίες του κατασκευαστή ή να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία υδραυλικού. Αυτά τα εργαλεία και τα υλικά θα κάνουν τη διαδικασία επισκευής πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

Παρακάτω θα βρείτε τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που μπορεί να χρειαστείτε για να επισκευάσετε μια βρύση που έχει διαρροή.

 • 4 σε 1 κατσαβίδι / εξολκέα καθίσματος γερανού
 • Εξαγωνικό κλειδί
 • Πένσα
 • Πένσα
 • Κιτ επισκευής βρύσης
 • Δακτύλιοι στεγανοποίησης
 • Εργαλείο επανεγκατάστασης βρύσης
 • Ράβδος και φυσίγγιο κλειδί
 • Κλειδί Sillcock 4 κατευθύνσεων
 • Γαλλικό κλειδί
 • Τηλεσκοπικό κλειδί νεροχύτη
 • Κλειδί υποδοχής PO

Αποσυναρμολογήστε τη βρύση και αφαιρέστε όλα τα ελαττωματικά μέρη

Τώρα που έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε, πρέπει να ξεκολλήσετε τη βρύση και να βρείτε το πρόβλημα! Ανάλογα με τον τύπο της βρύσης, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση της λαβής, του στελέχους ή άλλων εξαρτημάτων. Φροντίστε να κλείσετε την παροχή νερού πριν την αποσυναρμολόγηση για να αποφύγετε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε πισίνα!

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μια πετσέτα ή ένα πανί για να μαζεύετε νερό από τη βρύση ενώ εργάζεστε. Τέλος, φροντίστε να ακολουθήσετε τη σειρά και τη θέση κάθε εξαρτήματος, ώστε να μπορείτε να συναρμολογήσετε σωστά τη βρύση μετά την ολοκλήρωση της επισκευής.

Αφού αποσυναρμολογήσετε τη βρύση, επιθεωρήστε κάθε μέρος για σκουριά, μούχλα και οποιαδήποτε άλλα σημάδια ότι τα εξαρτήματα δεν λειτουργούν σωστά. Για παράδειγμα, οι δακτύλιοι ο είναι μικροί δακτύλιοι από καουτσούκ γύρω από τη βίδα του στελέχους της βρύσης. Αυτοί οι δακτύλιοι μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν διαρροές.

Αντικαταστήστε τα ελαττωματικά μέρη

Τώρα που έχετε εντοπίσει τα εξαρτήματα που δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε και να επιστρέψετε στη βρύση που στάζει! Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τυχόν κινούμενα μέρη με γράσο υδραυλικού για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία πριν επανατοποθετήσετε τα εξαρτήματα.

Σφίξτε καλά όλες τις βίδες και τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη βρύση για διαρροές πριν ανοίξετε ξανά το νερό. Εάν εξακολουθείτε να έχετε διαρροή, αντικαταστήστε το πλυντήριο ή το δακτύλιο στεγανοποίησης, ένα άλλο πρόβλημα με τη βρύση μπορεί να χρειάζεται περισσότερη προσοχή – εδώ είναι η επόμενη πρότασή μας.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό εάν η βρύση σας έχει διαρροή

Ενώ μπορείτε να διορθώσετε πολλές βρύσες χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, ορισμένες απαιτούν επαγγελματική βοήθεια για πιο περίπλοκα προβλήματα ή τη χρήση ειδικών εργαλείων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό για να βεβαιωθείτε ότι η επισκευή γίνεται σωστά και με ασφάλεια.

Επίσης, ας υποθέσουμε ότι δεν είστε σίγουροι για την επισκευή βρύσης. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πάντα καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια παρά να διακινδυνεύσετε να προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά ή να δημιουργήσετε κίνδυνο για την ασφάλεια. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός θα είναι σε θέση να διαγνώσει το πρόβλημα με τη βρύση σας και να προτείνει τις κατάλληλες επισκευές ή ανταλλακτικά.

Τηλεοπτική διαφήμιση

Όταν πρόκειται για τηλεοπτική διαφήμιση, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε και να κατανοήσετε πώς ταιριάζουν όλα μαζί. Είναι σημαντικό για τους καταναλωτές και τους διαφημιστές να γνωρίζουν πώς λειτουργεί η διαφήμιση. Για παράδειγμα, η διαδραστική και ψηφιακή διαφήμιση συνεχίζει να κυριαρχεί στη διαφήμιση και στον τρόπο που την καταναλώνουμε.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Τα προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας επιτρέπουν να πληρωθούμε συνδέοντας δωρεάν σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε χρήματα από σχετικές αγορές. Δείτε τη σελίδα Πολιτικής Απορρήτου μας για αποκαλύψεις. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️