Καθορίζεται ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό

Καθορίζεται ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό

September 4, 2023 0 By admin

Ανθρωπότητα Σε όλη την ιστορία, χρησιμοποιήσαμε οχήματα κατάλληλα για την περίοδο για τη μεταφορά εμπορευμάτων, τροφίμων και τη δική μας μεταφορά. Η περιπέτεια που συνεχίστηκε με ιππήλατα οχήματα για χιλιάδες χρόνια συνεχίζεται με αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για εκατό χρόνια, και τώρα με ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα. Πόσοι από εμάς έχουμε αυτοκίνητα; Εδώ είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό στην Τουρκία…

Αναλογία αυτοκινήτου προς νοικοκυριό

Κατά τη μέτρηση του επιπέδου ευημερίας των κοινωνιών, λαμβάνονται υπόψη και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Για παράδειγμα, σε κοινωνίες όπου υπάρχει περίπου 1 σπίτι ανά άτομο ή οικογένεια, δεν υπάρχει σχεδόν πρόβλημα στέγασης. Ομοίως, η ιδιοκτησία αυτοκινήτου χρησιμοποιείται επίσης ως σημείο αναφοράς.

Φυσικά, καθώς οι ανάγκες μας ποικίλλουν ανάλογα με το πού ζούμε, τα δεδομένα αυτά δεν είναι οριστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε χώρες με μεγάλη έκταση, όπως οι ΗΠΑ, εκτός και αν ζείτε σε πόλεις με κυβερνητικά κέντρα, το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή νοσοκομείο μπορεί να απέχει χιλιόμετρα.

Τέλος εποχής: η αγαπημένη γερμανική μάρκα αυτοκινήτου κλείνει μετά από 73 χρόνια!

Τέλος εποχής: η αγαπημένη γερμανική μάρκα αυτοκινήτου κλείνει μετά από 73 χρόνια!

Η μάρκα Seat έγινε επίσημα Cupra. Ο διευθυντής του Ομίλου Volkswagen μίλησε για το μέλλον της Seat.

Έτσι, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ρωσία με πολύ μεγάλη έκταση σε σχέση με τον πληθυσμό, η κατοχή ενός οχήματος όπως αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα γίνεται αναγκαιότητα. Αλλά δεν είναι όλες οι χώρες έτσι.

Για παράδειγμα, η Ιαπωνία είναι μια χώρα της οποίας η έκταση δεν είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον, πάνω από το 70% αυτών είναι ορεινές περιοχές, ακατάλληλες για μεγάλο πληθυσμό. Για το λόγο αυτό, βλέπουμε ότι ο πληθυσμός συγκεντρώνεται σε πόλεις όπως το Τόκιο.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ζουν στις πόλεις όπου έχουν δουλειά, καθώς το ταξίδι μεταξύ πόλεων μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 1 ώρα με τρένα υψηλής ταχύτητας με ταχύτητα 600 km/h. Για παράδειγμα, ένα άτομο που ζει στη Γιοκοχάμα ή στη Φουκουσίμα μπορεί να φτάσει στον χώρο εργασίας του στο Τόκιο σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας ένα τρένο υψηλής ταχύτητας όπως το μετρό.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ενώ η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια αναγκαιότητα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, δεν είναι σχετικά απαίτηση στην Ιαπωνία. Για το λόγο αυτό, το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι σχεδόν κοντά στις ΗΠΑ όσον αφορά την ιδιοκτησία αυτοκινήτου ανά νοικοκυριό, το οποίο συζητάμε παρακάτω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεδομένα για να δείξει ότι το επίπεδο ευημερίας των ανθρώπων είναι υψηλότερο.

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση στην Τουρκία; Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, όπου η οικονομική κρίση έχει επιδείξει σημαντικό αντίκτυπο τα τελευταία χρόνια, τα αυτοκίνητα έχουν το μερίδιό τους σε αυτήν την κατάσταση. Φυσικά, ο αριθμός των αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό δεν ήταν τόσο υψηλός όσο στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία σε παλαιότερες περιόδους. Τώρα όμως έχει πέσει στο επίπεδο του Μεξικού και της Νότιας Αφρικής.

Χώρα ιδιοκτησία αυτοκινήτου (%)
Ιταλία 89
ΗΠΑ 88
Γερμανία 85
Γαλλία 83
Νότια Κορέα 83
Ιαπωνία 81
Ισπανία 79
Ελλάδα 76
Αγγλία 74
Ισραήλ 71
Πολωνία 64
Ρωσία 55
χιλή 49
Βραζιλία 47
Αργεντίνη 43
Τουρκία 42
μεξικάνικος 35
Νότια Αφρική 31
Ουκρανία 29
Γλυκο καλαμποκι 20
Νιγηρία 18
κινέζικα 17
Ινδία 6
Φιλιππίνες 6
Κενύα 5
Ινδονησία 4
Πακιστάν 3
Μπαγκλαντές 2
Βιετναμέζικο 2