Ισχυρισμός: Τα δεδομένα METU κλάπηκαν!  – ShiftDelete.Net

Ισχυρισμός: Τα δεδομένα METU κλάπηκαν! – ShiftDelete.Net

September 22, 2023 0 By admin

Μετά το 2022, το οποίο περάσαμε με ισχυρισμούς για παραβιάσεις δεδομένων, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ειδήσεις με το ίδιο επίπεδο φρίκης το 2023. Τώρα, σύμφωνα με νέα δήλωση, μια ομάδα χάκερ έχει κλέψει δεδομένα από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU).

Μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται KromSec ισχυρίζεται ότι διέρρευσε δεδομένα METU

Χθες το βράδυ γύρω στις 10, ένας λογαριασμός με το όνομα χρήστη @DailyDarkWeb μοιράστηκε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Η κοινή ανάρτηση ισχυριζόταν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται KromSec διέρρευσε δεδομένα από το METU, «ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Τουρκία».

Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Dark Web, μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται KromSec, η οποία ισχυρίζεται ότι διέρρευσε τα δεδομένα METU, λέει:

«Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Μακάρι επίσης το επίπεδο ασφαλείας τους να ήταν “ένα από τα καλύτερα”!

Η πανεπιστημιακή βάση δεδομένων του METU, που περιέχει δεδομένα για δεκάδες φοιτητές, καθηγητές και πληροφοριακά συστήματα, συγχωνεύτηκε.

Ξέρουμε ότι αγαπάμε τους μαθητές 🙂

Επομένως, μοιραζόμαστε έναν πίνακα που περιλαμβάνει μόνο ακαδημαϊκούς και υπενθυμίζουμε στη διοίκηση του πανεπιστημίου ότι η KromSec έχει μπει στα συστήματά τους!

Γιατί το σύστημα ασφαλείας σας δεν είναι «το καλύτερο» παρόλο που έχετε τους καλύτερους μαθητές στη χώρα;

ChromeSec

Έχουν κλαπεί δεδομένα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;  Η αίτηση έχει ληφθεί

Έχουν κλαπεί δεδομένα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; Η αίτηση έχει ληφθεί

Υποστηρίστηκε ότι 61 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης διέρρευσαν τις πληροφορίες τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Κανένας επίσημος φορέας δεν έχει εκδώσει ακόμη δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς παραβίασης δεδομένων METU. Ωστόσο, ο Habib Karatash, ένας προγραμματιστής λογισμικού που έχει κάνει όνομα στη βιομηχανία ανάκτησης δεδομένων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις κάτω από αυτήν την ανάρτηση:

Σύμφωνα με τον Karatash, η διαρροή δεδομένων συνέβη πριν από περίπου 12 ημέρες και η διοίκηση του METU επικοινώνησε σχετικά. Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν πήρε στα σοβαρά την κατάσταση και η KromSec αποφάσισε να μοιραστεί τα δεδομένα που φέρεται να διέρρευσαν.

Τι πιστεύετε για αυτή την κατάσταση; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.