Η SpaceX έσπασε νέο ρεκόρ με το Falcon 9

Η SpaceX έσπασε νέο ρεκόρ με το Falcon 9

November 12, 2023 0 By admin

Η εταιρεία SpaceX, που άνοιξε νέους δρόμους στη διαστημική βιομηχανία και χρησιμοποίησε τον ίδιο πύραυλο σε δεκάδες αποστολές, ανακοίνωσε τα νέα με νέο ρεκόρ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι έχουν σπάσει ένα ρεκόρ εκτοξεύοντας περισσότερους από 1.000 τόνους ωφέλιμου φορτίου σε τροχιά το 2023 χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο Falcon 9.

Η SpaceX έσπασε νέο ρεκόρ με το Falcon 9

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με το πρόβλημα στον λογαριασμό X (Twitter), ο Μασκ είπε: «Αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των εκτοξεύσεων οποιασδήποτε χώρας με ολόκληρο τον στόλο πυραύλων της σε ένα χρόνο. Η δεύτερη θέση καταλαμβάνεται από το ρεκόρ της Σοβιετικής Ένωσης – περίπου 500 τόνοι. «Σε σύγκριση με τις σημερινές διαστημικές προσπάθειες, ο υπόλοιπος κόσμος εκτόξευσε περίπου 250 τόνους ωφέλιμων φορτίων σε τροχιά φέτος — κυρίως από την Κίνα». Δήλωσε:

Η SpaceX έσπασε νέο ρεκόρ με το Falcon 9

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η SpaceX, υπάρχουν περισσότεροι από 3.500 δορυφόροι Starlink σε τροχιά. Δεδομένου ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί γρήγορα στο μέλλον, δεν θα αργήσει η Starlink να αναλάβει τον σταθερό έλεγχο του τροχιακού χώρου της Γης.

Η NASA έχει μπερδευτεί!  Η τσάντα ενός αστροναύτη χάθηκε στο διάστημα

Η NASA έχει μπερδευτεί! Η τσάντα ενός αστροναύτη χάθηκε στο διάστημα

Δύο αστροναύτες της NASA έριξαν τα σακίδια τους κατά τη διάρκεια επισκευών στον ISS. Μπορείτε επίσης να δείτε μια τσάντα να περιφέρεται στο διάστημα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η αύξηση θα προκαλέσει προβλήματα στις μελλοντικές εκτοξεύσεις διαστημικών αποστολών, αλλά έχουμε ακούσει ανησυχίες στο παρελθόν σχετικά με το πώς το Starlink και άλλοι γεμίζουν τον χώρο γύρω από τον πλανήτη μας.

Το SpaceX συνεργάζεται επίσης με άλλους φορείς για την εκτόξευση διαφόρων δορυφόρων και αποστολών στο διάστημα και θα παίξει ρόλο στην αποστολή Artemis III που επιστρέφει την ανθρωπότητα στη Σελήνη. Η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Τι πιστεύετε για το ρεκόρ που έσπασε η SpaceX; Μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.