Η Nvidia αναπτύσσει τον νέο υπερυπολογιστή του Έλον Μασκ!

Η Nvidia αναπτύσσει τον νέο υπερυπολογιστή του Έλον Μασκ!

September 1, 2023 0 By admin

Tesla, Ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει φόρτους εργασίας AI Από 10.000 Nvidia H100 GPU ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσει σε έναν τεράστιο υπολογιστή που αποτελείται από χάρη σε έναν υπερυπολογιστή που σχεδιάστηκε κατ’ εντολή του Έλον Μασκ, από αυτόνομα οχήματα θα υποβληθεί σε επεξεργασία μεγάλος όγκος ληφθέντων δεδομένων. Το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα. Η Tesla κάνει τέτοιες προσπάθειες για να φτάσει στο σημείο όπου τα οχήματά της μπορούν να θεωρηθούν πλήρως αυτόνομα.

Χαρακτηριστικά του νέου υπερυπολογιστή του Έλον Μασκ

Τον Ιούλιο του 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ, εταιρεία τον επόμενο χρόνο Υπερυπολογιστής Dojo ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη δημιουργία Βασισμένη στην τεχνολογία της ίδιας της Tesla, Dojo 354 προσαρμοσμένοι επεξεργαστές Περιέχει ένα τσιπ D1 εξοπλισμένο με τον πυρήνα του. Κάθε ενότητα του πλακιδίου εκπαίδευσης (learning AI) αποτελείται από 25 μάρκες D1 και η βασική διαμόρφωση του Dojo V1 είναι 53.100 πυρήνες D1 περιλαμβάνει.

Η εταιρεία επίσης 5760 Nvidia A100 GPU Δημιούργησε έναν υπερυπολογιστή εξοπλισμένο με Ωστόσο, η εταιρεία Από H100 έως 10.000 GPU Η τελευταία του επένδυση ξεπερνά τη δύναμη αυτού του υπερυπολογιστή. αξία περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια Αυτό το σύμπλεγμα AI θα παρέχει μέγιστη απόδοση 340 FP64 PFLOPS για τεχνικούς υπολογιστές και 39,58 INT8 ExaFLOPS για εφαρμογές AI.

Ένας ειδικός στο υλικό λέει ότι η δύναμη του Tesla είναι στην πραγματικότητα Υπερυπολογιστής Leonardo από ό,τι προτείνετε περισσότερο και τι είναι αυτό ένας από τους πιο ισχυρούς υπολογιστές σημείωσε ότι το είχε κάνει. Οι GPU της Nvidia τροφοδοτούν αυτήν τη στιγμή πολλές από τις κορυφαίες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης επιδόσεων στον κόσμο. Αυτές οι GPU είναι εγκατεστημένες σε διακομιστές από την ιατρική απεικόνιση μέχρι τη μοντελοποίηση καιρού Έχει και πολλές άλλες χρήσεις.

Ένα απρόσμενο βήμα του Έλον Μασκ: παρουσιάζεται η νέα γενιά του Tesla Model 3!

Ένα απρόσμενο βήμα του Έλον Μασκ: παρουσιάζεται η νέα γενιά του Tesla Model 3!

Η Tesla παρουσίασε μια νέα γενιά του Model 3, ενημερωμένη με σχεδιαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Εδώ είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Tesla Model 3!

Η Tesla ελπίζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη αυτών των GPU για να κάνει πιο αποτελεσματική χρήση των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που διαθέτει για να δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη. Συνήθως πολλές επιχειρήσεις Google ή Microsoft Η υποδομή υπερυπολογιστών της Tesla είναι εξ ολοκλήρου εσωτερική.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το θέμα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.