Η NASA θα δοκιμάσει το Deep Space Network με την αποστολή Psyche

Η NASA θα δοκιμάσει το Deep Space Network με την αποστολή Psyche

October 13, 2023 0 By admin

Η NASA εκτόξευσε την αποστολή Psyche για να μελετήσει έναν αστεροειδή με μεταλλική επιφάνεια. Ωστόσο, η NASA αναγκάστηκε να αναβάλει την ημερομηνία εκτόξευσης επειδή καθυστέρησαν ορισμένες απαραίτητες δοκιμές. Πρώτα απ ‘όλα, το πλοίο πρέπει να περάσει δοκιμές του συστήματος επικοινωνίας του έργου Deep Space Network. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Το διαστημόπλοιο Psyche θα δοκιμάσει την οπτική επικοινωνία στο βαθύ διάστημα!

Μάλιστα, αυτή η δοκιμή έχει μεγάλη σημασία για την εξερεύνηση του διαστήματος. Το πείραμα Deep Space Optical Communications (DSOC) θα ρίξει φως όχι μόνο σε αυτήν την αποστολή, αλλά και σε άλλες αποστολές της NASA. Το πείραμα DSOC δοκιμάζει ένα σύστημα επικοινωνίας που βασίζεται σε λέιζερ που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μετάδοση περισσότερων πληροφοριών από αποστολές στο βαθύ διάστημα, όπως αποστολές στον Άρη.

Η NASA θα δημιουργήσει πρώτα ένα σύστημα που ονομάζεται Deep Space Network για να επικοινωνεί με μακρινά διαστημόπλοια. Θα εγκαταστήσει μεγάλα πιάτα επικοινωνίας στην Καλιφόρνια, την Ισπανία και την Αυστραλία για την ανίχνευση σημάτων που αποστέλλονται από το διάστημα. Αυτές οι τρεις περιοχές βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από το πού στρέφεται η Γη, τουλάχιστον ένας από αυτούς θα μπορεί πάντα να ανιχνεύει ένα σήμα.

Δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες στους αστεροειδείς: το διαστημόπλοιο «Psyche» της NASA θα φύγει!

Δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες στους αστεροειδείς: το διαστημόπλοιο «Psyche» της NASA θα φύγει!

Η NASA θα στείλει το διαστημόπλοιο Psyche για πρώτη φορά για να μελετήσει έναν αστεροειδή με πολύ μέταλλο στην επιφάνεια. Καιρού επιτρέποντος

Τα σήματα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, η οποία είναι ένα σκληρό όριο. Επομένως, δεν είναι δυνατό να γίνει η επικοινωνία πιο γρήγορη. Μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση επικοινωνίας έως και 20 λεπτών μεταξύ Γης και Άρη. Δυστυχώς, οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, η τεχνολογία θα βρει σύντομα μια λύση σε αυτό το ζήτημα. Αλλά οι επιστήμονες αξιολογούν επί του παρόντος τις διαθέσιμες επιλογές. Ένας άλλος τρόπος βελτίωσης ενός υπάρχοντος δικτύου είναι η αύξηση του εύρους ζώνης.

SDNshiftdelete.net

Ο αριθμός των διαστημικών αποστολών αυξάνεται καθημερινά. Επιπλέον, τα οχήματα που μεταφέρουν γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Έτσι, αυξάνεται και ο συνολικός όγκος των δεδομένων που πρέπει να μεταφερθούν. Για να το προσαρμόσετε αυτό, πρέπει επίσης να αυξήσετε την επικοινωνία. Τα σήματα πρέπει να είναι σε υψηλότερες συχνότητες, ώστε να μπορούν να μεταδίδονται περισσότερα δεδομένα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η NASA θα βελτιώσει τα υπάρχοντα πιάτα επικοινωνίας στη Γη που έχουν σχεδιαστεί για ραδιοεπικοινωνία. Το έργο Deep Space Network ενισχύει αυτό το σύστημα, το οποίο θα ελέγχει επίσης την επικοινωνία με λέιζερ. Σε σύγκριση με την ραδιοεπικοινωνία, αυτό το σύστημα μπορεί να μεταδώσει δέκα φορές περισσότερα δεδομένα από ένα σύστημα λέιζερ.

Εκτός από τη βελτίωση του εξοπλισμού στο έδαφος, τα συστήματα επικοινωνίας που βασίζονται σε λέιζερ πρέπει επίσης να δοκιμαστούν στο διάστημα. Η NASA προσπαθεί να βελτιώσει τα συστήματα στην τροχιά της Γης εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα θα δοκιμάσει αυτό το νέο σύστημα σε μια πραγματική αποστολή, δηλαδή την αποστολή Psyche.