Η NASA δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανοίξει το κουτί με τον αστεροειδή Bennu

Η NASA δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανοίξει το κουτί με τον αστεροειδή Bennu

November 6, 2023 0 By admin

Δείγματα από τον αστεροειδή Bennu θα αλλάξουν εντελώς την άποψή μας για τον κοσμικό κόσμο. Εάν η NASA μπορεί να ανοίξει αυτό το κουτί. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά την αποσυσκευασία ενός βάζου. Η NASA βιώνει αυτήν τη στιγμή μια παρόμοια κατάσταση. Η NASA είναι έτοιμη για την πρόκληση να εξετάσει δείγματα δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu με την αποστολή OSIRIS-REx. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Η NASA προσπαθεί να ανοίξει το κουτί για να ερευνήσει τα θραύσματα αστεροειδών Bennu!

Η NASA έστειλε μια αποστολή 1,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έναν αστεροειδή 200 εκατομμύρια μίλια από τη Γη. Στη συνέχεια κατάφερε να ανακτήσει τα κομμάτια του διαστημικού βράχου που είχαν θρυμματιστεί και τα έφερε πίσω στον ταπεινό κατοικημένο κόσμο μας. Τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το κουτί αστεροειδών Bennu. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Συγκεκριμένα, δύο εξαρτήματα στο TAGSAM (Touch and Go Sample Collection Mechanism) αρνούνται να υποχωρήσουν στα υπάρχοντα εργαλεία. Επομένως, δεν μπορεί να ανοίξει. Δεν θέλουν να βλάψουν το κουτί και το περιεχόμενό του. Επομένως, προσεγγίστε το πολύ προσεκτικά.

Η NASA ανακοίνωσε καλά νέα: ο ουρανός θα φιλοξενήσει μια εικαστική γιορτή τον Νοέμβριο!

Η NASA ανακοίνωσε καλά νέα: ο ουρανός θα φιλοξενήσει μια εικαστική γιορτή τον Νοέμβριο!

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μερικά καλά νέα για τον Νοέμβριο. Τον φετινό Νοέμβριο θα υπάρξουν όμορφα φυσικά γεγονότα στον ουρανό. Μια ολοκληρωμένη εικαστική πανδαισία.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι δείγματα από τον αστεροειδή Bennu μπορεί να έχουν ενδείξεις για το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος και την προέλευση της ζωής. Ως εκ τούτου, είναι πρόθυμοι να εξετάσουν τα δείγματα το συντομότερο δυνατό. Ευτυχώς, το εξωτερικό του κουτιού δείγματος καλύπτεται με μεγάλη ποσότητα αστεροειδούς υλικού. Αυτό σημαίνει ότι για ορισμένες επιστήμες το έργο έχει ήδη ξεκινήσει. Σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα, ο αναλυτής του OSIRIS-REx Daniel Glavin είπε ότι τα θραύσματα αστεροειδών «Το όνειρο του αστροβιολόγου» ορίζεται ως

Ο αστροβιολόγος Jean-Pierre de Vera από το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο, «Τα δείγματα OSIRIS-REx υποστηρίζουν ότι το νερό παραδόθηκε στην πρώιμη Γη από κομήτες. Ταυτόχρονα, αυτή η έρευνα θα μας βοηθήσει να γνωρίζουμε εάν αυτή η κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια αστεροειδών. «Επιπλέον, η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη για την πιθανότητα ότι αυτοί οι βράχοι θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί στη Γη και να χρησιμεύσουν ως τα πρώτα δομικά στοιχεία της ζωής». είπε

Όταν εντοπίζονται μετεωρίτες στη Γη, δίνουν στους επιστήμονες την ευκαιρία να διερευνήσουν την προέλευση του ηλιακού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, καταγράφουν ενδείξεις για το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα. Προσφέρει επίσης ένα παράθυρο στο πώς σχηματίστηκε ένας πλανήτης σαν τη Γη, πλούσιος σε τεκτονικές πλάκες, καλυμμένος από ωκεανούς και γεμάτος ζωή.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι μετεωρίτες που πέφτουν στη Γη μολύνουν την ατμόσφαιρα. Αυτό περιπλέκει την έρευνα. Αυτή η νέα αποστολή μας έδωσε αυτές τις πληροφορίες απευθείας από τον αστεροειδή. Έτσι, τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι πιο αξιόπιστα.