Η Intel σχεδιάζει να πουλήσει 100 εκατομμύρια Core Ultras

Η Intel σχεδιάζει να πουλήσει 100 εκατομμύρια Core Ultras

October 28, 2023 0 By admin

Η Intel παρουσίασε τους επεξεργαστές 14ης γενιάς και τα νέα μοντέλα Core Ultra σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε αντίθεση με τα τυπικά σχέδια CPU, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν τσιπ μηχανικής εκμάθησης (NPU). Θέλοντας να επωφεληθεί από αυτό το πλεονέκτημα, η Intel θέλει να βάλει τεχνητή νοημοσύνη σε 100 εκατομμύρια υπολογιστές έως το 2025.

Η Intel θέλει να πουλήσει 100 εκατομμύρια υπολογιστές Core Ultra

Η Intel ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος που στοχεύει να παρέχει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε 100 εκατομμύρια υπολογιστές τα επόμενα χρόνια. Ο γίγαντας υλικού, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλους προμηθευτές λογισμικού, θα τρέξει αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τη νέα γενιά Core Ultra, η οποία διαθέτει επεξεργαστική ισχύ τεχνητής νοημοσύνης.

intel raptor lake

Η Intel κυκλοφόρησε τα πρώτα προσαρμοσμένα τσιπ που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης στη σειρά Raptor Lake Refresh. Οι νέοι επεξεργαστές, που ονομάζονται Intel Core Ultra, θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο και θα έχουν αρθρωτό σχεδιασμό πολλαπλών τσιπ.

Ανεβάστε τη νύχτα στην Apple!

Η Apple αύξησε την τιμή της υπηρεσίας Arcade στην Τουρκία. Στο εξωτερικό αυξήθηκαν οι τιμές των Apple One, News+ και TV+.

Μέσω αυτού του προγράμματος πωλήσεων, η Intel θα προσφέρει δυνατότητες επεξεργασίας Core Ultra AI σε προγραμματιστές λογισμικού. Θα μοιραστεί τη μηχανική τεχνογνωσία, τα εργαλεία ανάπτυξης και τους πόρους μάρκετινγκ της εταιρείας με άλλες εταιρείες.

Οι συμμετέχοντες συνεργάτες περιλαμβάνουν την Adobe, Webex, Zoom και άλλες επωνυμίες που καλύπτουν κλάδους όπως ήχου, βίντεο, gaming και ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζεται να πουληθούν 100 εκατομμύρια υπολογιστές εντός δύο ετών.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος θα είναι η ανάκτηση της καταναλωτικής αγοράς που χάθηκε από τη σειρά M της Apple. Για να κατακτήσει αυτή την αγορά, θέλει να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης.

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.