Η Canon έφερε ελπίδα στην Κίνα με τη νέα τεχνολογία επεξεργαστή της

Η Canon έφερε ελπίδα στην Κίνα με τη νέα τεχνολογία επεξεργαστή της

October 15, 2023 0 By admin

Οι τεχνολογίες επεξεργαστών γίνονται καθημερινά πιο ακριβές και απρόσιτες. Ωστόσο, η εταιρεία Canon κατέληξε σε μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή επεξεργαστών. Υπό αυτή την έννοια, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συσκευή Nanoimprint Lithography (NIL), η οποία πλέον παράγει επεξεργαστές 5nm.

Όπως γνωρίζετε, για την παραγωγή επεξεργαστών 7nm στον κόσμο χρειάζονται μηχανήματα EUV (Extreme ultraviolet lithography). Η μοναδική ολλανδική εταιρεία στον κόσμο, η ASML, κατασκευάζει αυτά τα μηχανήματα. Ωστόσο, με τη νέα τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών της Canon, αυτές οι συσκευές μεγέθους ελαστικού κινδυνεύουν να χάσουν τον θρόνο τους. Υπό αυτή την έννοια, υπάρχει πιθανότητα το εμπάργκο της Κίνας σε CPU των ΗΠΑ να τελειώσει με αυτή τη νέα τεχνολογία λιθογραφίας. Πώς όμως λειτουργεί αυτή η νέα τεχνολογία επεξεργαστή;

Θα μπορέσει η Κίνα να σπάσει το εμπάργκο των ΗΠΑ στους επεξεργαστές με νέα τεχνολογία επεξεργαστών;

Η Canon ανακοίνωσε ότι έχουν φτάσει πλέον στο επίπεδο ενός επεξεργαστή 5nm χωρίς την ανάγκη οπτικής διάταξης. Με λίγα λόγια, θα μειώσει το μέγεθος της συσκευής και θα μειώσει το κόστος. Ωστόσο, μια από τις σημαντικές εξελίξεις είναι ότι αυτή η τεχνολογία δεν βασίζεται στην οπτική. Το εμπάργκο των ΗΠΑ εμποδίζει την Κίνα να αγοράσει συσκευές οπτικής λιθογραφίας. Υπό αυτή την έννοια, η Κίνα φαίνεται να έχει βρει μια νέα διέξοδο.

Η Κίνα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό υπό το εμπάργκο των ΗΠΑ τόσο στην παραγωγή μεταποιητών όσο και σε πολλούς άλλους τομείς. Αυτή τη στιγμή, η κινεζική εταιρεία επεξεργαστών SMIC έχει προχωρήσει στο επίπεδο παραγωγής των επεξεργαστών 7nm. Ωστόσο, δεν μπορεί να φτάσει σε συσκευές οπτικής λιθογραφίας για να φτάσει σε υπονανόμετρα.

Η Canon Nanoimprint Lithography (NIL) έχει πολύ συμπαγή σχεδιασμό σε σύγκριση με συσκευές οπτικής λιθογραφίας

Πώς λειτουργεί όμως η τεχνολογία λιθογραφίας της Canon εάν δεν βασίζεται σε οπτική εφαρμογή; Οι μηχανές οπτικής λιθογραφίας χρησιμοποιούν οπτικό εξοπλισμό για τη δημιουργία μοτίβων κυκλωμάτων λεπτής τρίχας σε επεξεργαστές 5nm και κάτω. Έτσι, είναι δυνατή η τοποθέτηση πιο συχνών τρανζίστορ στον επεξεργαστή.

Η Xiaomi δεν σταματά: συναντήθηκε με έναν γίγαντα κατασκευαστή για το πρώτο της αυτοκίνητο!

Η Xiaomi δεν σταματά: συναντήθηκε με έναν γίγαντα κατασκευαστή για το πρώτο της αυτοκίνητο!

Η Xiaomi έχει ξεκινήσει συνομιλίες με κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Chery για την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκτήσει άδεια στην Κίνα.

Η μηχανή λιθογραφίας NIL της Canon, από την άλλη πλευρά, εκτυπώνει την αντίσταση ως σφραγίδα, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό οπτικής λιθογραφίας, για να δημιουργήσει ένα πρότυπο κυκλώματος όπου θα τοποθετηθούν τα τρανζίστορ. Αυτό το μοτίβο κυκλώματος μπορεί στη συνέχεια να αναπαραχθεί ακριβώς.

Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι η Canon μπορεί να παράγει επεξεργαστές 2nm χάρη σε αυτή τη νέα τεχνολογία επεξεργαστή. Φυσικά, αυτή η επένδυση των 345 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε η Canon πέρυσι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο το 2025.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η Κίνα θα μπορέσει να σπάσει το εμπάργκο των ΗΠΑ με τη λιθογραφική συσκευή της Canon για την παραγωγή επεξεργαστών; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.