Η Apple μπορεί να εισέλθει στην αγορά των μηχανών αναζήτησης με το Pegasus

Η Apple μπορεί να εισέλθει στην αγορά των μηχανών αναζήτησης με το Pegasus

October 2, 2023 0 By admin

Η αντιμονοπωλιακή υπόθεση της Google θα μπορούσε να αλλάξει όλες τις ισορροπίες στην αγορά των μηχανών αναζήτησης. Όπως γνωρίζετε, η Google πληρώνει στην Apple από 8 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο σκοπός αυτής της πληρωμής είναι να καταστήσει τη μηχανή αναζήτησης Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για το iPhone. Κρίνοντας από τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple στοχεύει να δημιουργήσει μια μηχανή αναζήτησης για να ανταγωνιστεί την Google.

Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να αλλάξουν με τη μηχανή αναζήτησης Pegasus, ανταγωνιστή της Apple και της Google

Γνωρίζουμε ότι η Google και η Apple ανταγωνίζονται σχεδόν σε κάθε κλάδο. Ωστόσο, η Apple δεν έχει δείξει ακόμη καμία πρωτοβουλία στην αγορά των μηχανών αναζήτησης. Το αστρονομικό τέλος μηχανής αναζήτησης που καταβάλλει η Google κάθε χρόνο φαίνεται να παίζει ρόλο εδώ. Τώρα, ένα από τα θέματα στο οποίο εστιάζει το δικαστήριο στην υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας είναι αυτή η αστρονομική πληρωμή.

Αποδείχθηκε ότι η Apple σχημάτισε μια ειδική ομάδα για τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης ακόμη και πριν από αυτή την υπόθεση. Το έργο της μηχανής αναζήτησης, με την κωδική ονομασία Pegasus, είναι πιθανό να εκτείνεται στο οικοσύστημα της Apple. Όπως γνωρίζετε, η Apple υποστηρίζει ήδη την αναζήτηση στη συσκευή με τη λειτουργία αναζήτησης Spotlight του iOS. Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία αναζήτησης Spotlight έχει και λειτουργία αναζήτησης μέσω του Bing και της Google.

μηχανή αναζήτησης apple, μηχανή αναζήτησης pegasus, ανταγωνιστής google pegasus, apple pegasus
Η Apple προσφέρει ήδη υποστήριξη αναζήτησης μέσω του Spotlight στο οικοσύστημα

Και πάλι, η Apple χρησιμοποιεί ήδη τη δική της υπηρεσία αναζήτησης στο Apple TV και στους Χάρτες. Το Project Pegasus βρίσκεται επί του παρόντος υπό τη διεύθυνση του ανώτερου προέδρου μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης της Apple, John Giannandrea.

Προσοχή στους χρήστες iPhone 15!  Μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας σε αυτό το όχημα

Προσοχή στους χρήστες iPhone 15! Μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας σε αυτό το όχημα

Η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σειρά iPhone. Τα μοντέλα της σειράς iPhone 15 της BMW αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα NFC μετά την ασύρματη φόρτιση.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες που κοινοποίησε ο συγγραφέας του Bloomberg Technology, Mark Gurman, φαίνεται ότι θα περιμένουμε πολύ για τη μηχανή αναζήτησης Pegasus. Ο Gurman πιστεύει ότι η Apple είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να δράσει για την έκβαση της υπόθεσης.

Με αυτόν τον τρόπο, η Apple σκοπεύει να διαφοροποιηθεί από τον αντίπαλο Google Pegasus στο δικό της οικοσύστημα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η υψηλή πληρωμή από την Google είναι ένα από τα εμπόδια για να αναλάβει δράση η εταιρεία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με μια τέτοια κίνηση, η Apple μπορεί εύκολα να έχει τα ίδια έσοδα από διαφημίσεις με την Google.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η Apple μπορεί να πετύχει στην αγορά των μηχανών αναζήτησης με τον ανταγωνιστή του Google Pegasus; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.