Η Apple κατασκευάζει πραγματικά πτυσσόμενα τηλέφωνα;

Η Apple κατασκευάζει πραγματικά πτυσσόμενα τηλέφωνα;

September 8, 2023 0 By admin

Τέλος Πρόσφατα, υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με την κατασκευή ενός αναδιπλούμενου iPhone από την Apple, και συγκεκριμένα ενός τηλεφώνου clamshell. Αν κοιτάξετε αυτή τη λογική, φαίνεται ότι ακολουθεί μάρκες που επικεντρώνονται σε εξελιγμένες συσκευές όπως η Huawei, η Samsung και η Motorola, κάτι που είναι πολύ λογικό. Αλλά φτιάχνει η Apple πραγματικά ένα πτυσσόμενο iPhone ή τηλέφωνο; Εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε και οι λεπτομέρειες…

Είναι το πτυσσόμενο iPhone ένα όνειρο ή ένα μοντέλο που θα δούμε σε λίγα χρόνια;

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την ακριβή και παραδοσιακή Apple. Η μάρκα αρέσκεται να συνεχίζει την πορεία της με έναν μικρό αριθμό μοντέλων από την εποχή του Steve Jobs. Μπορείς να πεις ότι έχει γίνει παράδοση. Τόσο πολύ που αναμένουμε ότι το πτυσσόμενο μοντέλο iPhone θα είναι η κορυφαία συσκευή οποιασδήποτε σειράς, σε σύγκριση με το γεγονός ότι η μάρκα κυκλοφορεί μόνο 1 οικογένεια μοντέλων κάθε χρόνο ενώ οι ανταγωνιστές της κυκλοφορούν πολλά μοντέλα ταυτόχρονα.

Έτσι, για να το συνοψίσουμε, είναι πιθανότατα προϊόν μιας σειράς και όχι ξεχωριστών σειρών όπως η Samsung S και η Samsun Z Flip. Αλλά αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Apple. Ο εξαναγκασμός των χρηστών να παραμείνουν σε ένα ενιαίο σχέδιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πελατών. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να το δούμε σε πείσμα της παράδοσης. Τώρα που περάσαμε το κομμάτι της παράδοσης, μπορούμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Steve Jobs αστειεύτηκε, το iPhone δεν είχε ποτέ τέτοια δυνατότητα!

Ο Steve Jobs αστειεύτηκε, το iPhone δεν είχε ποτέ τέτοια δυνατότητα!

Εκείνη την εποχή, ο Steve Jobs μίλησε πολύ για τα στυλό αφής! Γιατί λοιπόν η Apple δεν χρησιμοποίησε στυλό αφής στο iPhone;

Καταρχήν, η Apple είναι μια εταιρεία που κάθε χρόνο κάνει αίτηση για πατέντες σε αμέτρητα θέματα. Νωρίτερα φέτος, έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια αναδιπλούμενη οθόνη ή ένα πάνελ αυτής της οθόνης. Επιπλέον, υπάρχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποκτήθηκε το 2016. Σε μια εποχή που οι τεχνολογίες αναδιπλούμενης οθόνης μόλις άρχιζαν να εμφανίζονται στην αγορά, η Apple υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει ένα σχεδόν αναδιπλούμενο μοντέλο iPhone.

Μάλιστα, το θέμα αυτό συζητείται στα γραφεία της Apple για περισσότερα από 7 χρόνια. Επιπλέον, η Apple έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εξαλείφει προβλήματα όπως “ρωγμές οθόνης και σημάδια πτυχής”, που είναι ένα από τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της σειράς Samsung Z. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το ανώτερο στρώμα των πτυσσόμενων οθονών που παράγει η Apple θα είναι ελαφρώς πιο παχύ από όσο χρειάζεται και θα γεμίσει τα σημεία όπου εμφανίζονται σημάδια πτυχών, αποτρέποντας μια άσχημη εμφάνιση.

Αναδιπλούμενο τηλέφωνο Apple

Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό σημείο εδώ. Και αυτή η στιγμή μας φέρνει ουσιαστικά στην ενότητα «Παράδοση της Apple», την οποία αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Προφανώς, πριν εφαρμόσει τη διάταξη στη σειρά iPhone, η Apple θα εμφανίσει πρώτα την αναδιπλούμενη οθόνη στους πελάτες της στη σειρά iPad. Έτσι, χάρη στο iPad, θα δούμε τις πρώτες εξελιγμένες συσκευές της Apple.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το πτυσσόμενο iPhone/τηλέφωνο με πατέντες της Apple;