Η ύπαρξη εξωγήινων και η αλήθεια του Jaime Maussan

Η ύπαρξη εξωγήινων και η αλήθεια του Jaime Maussan

September 14, 2023 0 By admin

Όλος ο κόσμος μιλάει για τη συζήτηση για την «εξωγήινη» μούμια, που έγινε στο μεξικανικό κοινοβούλιο στις 13 Σεπτεμβρίου. Παρόλο που πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και εμείς, αντιμετώπισαν αυτό το περιστατικό με καχυποψία, έκαναν αναφορά σε αυτό. Δεδομένης της έντασης της ατζέντας, μας έπιασε αυτός ο ενθουσιασμός και δημιουργήσαμε συναρπαστικούς τίτλους και προτάσεις. Συλλέξαμε για εσάς τον Jaime Maussan, ο οποίος ισχυρίζεται την ύπαρξη εξωγήινων, και τις προηγούμενες αμφισβητούμενες δηλώσεις του. Υπό αυτή την έννοια, δεδομένων αυτών των πληροφοριών που προέκυψαν πρόσφατα, η συζήτηση για το αν υπάρχει ζωή στο διάστημα αφήνεται για άλλη μια άνοιξη.

Υπάρχει ζωή στο διάστημα; Ένα αμφισβητήσιμο όνομα για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση: Jaime Maussan

Όπως μοιράζονται οι σημερινοί ιστότοποι επαλήθευσης, ο Jaime Maussan έχει ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν. Επιπλέον, αν και αυτή η επίδειξη της παρουσίας εξωγήινων στο μεξικανικό κοινοβούλιο είναι εντυπωσιακή, είναι κατά κάποιο τρόπο αρκετά προβληματική.

Ένας από αυτούς που εφιστούν την προσοχή σε αυτά τα ζητήματα είναι η Çağla Üren, η οποία μοιράζεται επιστημονικό περιεχόμενο στο Twitter, ή το νέο της όνομα, η πλατφόρμα X.

Ο Juren, ο οποίος έγραψε ένα πολύ εκτενές άρθρο, συμπεριέλαβε αρχικά μια σημαντική λεπτομέρεια για αυτήν τη συνεδρία. Συνεπώς, η σύνοδος δεν δείχνει ότι η κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο του Μεξικού αναγνωρίζουν την ύπαρξη αλλοδαπών. Αυτή η συνεδρία είναι απλώς μια συνεδρία όπου μια ομάδα επιστημόνων παρουσιάζουν το μουμιοποιημένο σώμα που βρήκαν στο κοινό και καταθέτουν.

Ανακάλυψη της ζωής στο διάστημα από τον James Webb: Μοιάζει με τη Γη!

Ανακάλυψη της ζωής στο διάστημα από τον James Webb: Μοιάζει με τη Γη!

Άλλη μια μυστηριώδης ανακάλυψη από τη NASA. Το τηλεσκόπιο James Webb ανακάλυψε σημάδια εξωγήινης ζωής μακριά από τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, την προσοχή τραβάει ο Jaime Maussan, ο οποίος παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος και ουφολόγος, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση εδώ. Ο Μοσάν εμφανίστηκε στο παρελθόν ενώπιόν μας το 2015 με ένα μουμιοποιημένο πτώμα που ισχυρίστηκε ότι ήταν εξωγήινος. Ωστόσο, η έρευνα απέδειξε ότι αυτό το πτώμα παιδιού με μυτερό κρανίο ήταν ανθρώπινο και όχι εξωγήινο.

Ο Maussan μας παρουσίασε μια παρόμοια αμφίβολη κατάσταση το 2017, ισχυριζόμενος την ύπαρξη εξωγήινων. Πέντε μούμιες που βρέθηκαν στην περιοχή Nazca του Περού είχαν μακριά κρανία και τρία δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Νωρίτερα, ο Jaime Maussan είχε ήδη κάνει παρόμοιους ισχυρισμούς για τις μούμιες που βρέθηκαν στη Nazca του Περού.

Ο Maussan υποστήριξε ότι αυτές οι μούμιες, όπως και σήμερα, δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο ζωντανό στον κόσμο. Ωστόσο, οι επιστήμονες, αφού εξέτασαν αυτά τα πτώματα, διαπίστωσαν ότι οι μούμιες ήταν ανθρώπινες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός ότι όλες οι μούμιες είχαν τρία δάχτυλα ήταν χειραγώγηση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα μυτερά κρανία προκλήθηκαν από το δέσιμο των κεφαλιών τους κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετουργίας.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα κατάσταση προέκυψε από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, που αναφέρεται στη δήλωση. Κατά συνέπεια, το πανεπιστήμιο δεν έχει καμία δήλωση, ανακοίνωση ή επιστημονική μελέτη για αυτό το θέμα. Από εδώ Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού.

Μέχρι στιγμής, ο ισχυρισμός του Maussan δεν έχει ακόμη διαψευσθεί. Υπό αυτή την έννοια, όπως και στους άλλους δύο ισχυρισμούς, θα εξεταστεί το DNA της μούμιας. Οι επιστήμονες θα κάνουν δήλωση σχετικά αργότερα. Ωστόσο, εάν αυτός ο ισχυρισμός αποδειχθεί ψευδής, αναρωτιέται κανείς εάν η έρευνα του Maussan για την ύπαρξη εξωγήινων που χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Λοιπόν, μετά από όλες τις αμφιβολίες, πιστεύετε ότι ο ισχυρισμός ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.