Η ομορφιά της πορσελάνης στο μπάνιο σας

Η ομορφιά της πορσελάνης στο μπάνιο σας

June 20, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η χρήση ανθεκτικών κεραμικών πλακιδίων στο μπάνιο σας μετατρέπει αμέσως τον χώρο σας σε κάτι κομψό και λειτουργικό. Το μπάνιο είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος στο σπίτι σχεδιασμένο για προσωπική υγιεινή. Αυτό είναι το μέρος όπου ξεκινάτε και τελειώνετε τη μέρα σας, μια πραγματική όαση ευεξίας, αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Επομένως, όταν σχεδιάζετε ή αναδιαμορφώνετε ένα μπάνιο, θέλετε το σχέδιο να είναι λειτουργικό και όμορφο. Η προσθήκη πλακιδίων πορσελάνης θα ενισχύσει την ομορφιά του σπιτιού σας και θα διαρκέσει για χρόνια.

Πορσελάνινο πλακάκι

Γιατί να επιλέξετε κεραμικά πλακάκια γρανίτη;

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση αυτού του δωματίου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα καλύτερα δυνατά υλικά. Ένας ιδιαίτερος τομέας που πρέπει να προσέξετε είναι το δάπεδο και ένα υλικό ξεχωρίζει για τα πολλά πλεονεκτήματά του: η πορσελάνη.

Κεραμικός γρανίτης, που ονομάζεται επίσης “πήλινα πορσελάνη» στα ιταλικά είναι ένα αγαπημένο υλικό για δάπεδα μπάνιου. Επιπλέον, αυτό οφείλεται στα στιβαρά χαρακτηριστικά του και στις διάφορες σχεδιαστικές επιλογές. Επιπλέον, κατά την ανακατασκευή σας, θα μάθετε γιατί το πλακάκι πορσελάνης πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας.

Πορσελάνινο πλακάκι

Αντοχή και ανθεκτικότητα κεραμικού γρανίτη

Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του κεραμικού γρανίτη είναι η απίστευτη αντοχή του. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με πολλές άλλες επιλογές δαπέδων, είναι απίστευτα ανθεκτικό. Επιπλέον, σχετίζεται με τη διαδικασία παραγωγής, όπου η καθαρισμένη άργιλος και άλλα φυσικά υλικά καίγονται σε κλίβανο σε υψηλές θερμοκρασίες, συνήθως μεταξύ 1200 και 1400 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ένα πυκνό υλικό που μοιάζει με γυαλί με χαμηλό πορώδες: το πλακίδιο είναι απίστευτα ανθεκτικό σε γρατσουνιές, ρωγμές, χημικά και τριβή. Η ανθεκτικότητα των κεραμικών από πορσελάνη υπολογίζεται στην κλίμακα MOHS, ένα μέτρο σκληρότητας ορυκτών.

Σε αυτή την κλίμακα, τα πορσελάνινα κεραμικά συνήθως βαθμολογούνται με 7 ή 8 στα 10, με το 10 να είναι το πιο σκληρό (διαμάντι). Επιπλέον, δείχνει την ικανότητά του να αντέχει κραδασμούς και εκδορές. Ιδανικό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χώρους όπως το μπάνιο που χρησιμοποιούνται συχνά καθημερινά.

Η ανθεκτικότητα είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της ελκυστικότητας της πορσελάνης. Με σωστή εγκατάσταση και φροντίδα, τα πλακάκια μπορούν να διαρκέσουν για πολλές δεκαετίες. Ενώ η αρχική επένδυση μπορεί να είναι υψηλότερη από ορισμένα άλλα υλικά, η μακροζωία των πέτρινων ειδών από πορσελάνη συχνά το καθιστά μια πιο οικονομική επιλογή μακροπρόθεσμα.

Το πλακάκι αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου χωρίς να χάνει την αισθητική του όψη και είναι μια έξυπνη επένδυση για το μπάνιο σας. Επιπλέον, τα κεραμικά από πορσελάνη είναι επίσης ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν θα ξεθωριάσουν ή θα αλλάξουν χρώμα με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν το μπάνιο σας λαμβάνει καλό φυσικό φως.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα πλακάκι, είναι πάντα συνετό να επιλέγετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή που τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι παίρνετε ένα πλακίδιο που προσφέρει ανώτερη αντοχή και ανθεκτικότητα από τα πορσελάνινα κεραμικά.

Τα πλακάκια πορσελάνης είναι ανθεκτικά στο νερό και την υγρασία

Το μπάνιο είναι ένα περιβάλλον με υψηλή υγρασία που υπόκειται σε συχνή επαφή με το νερό. Κατά κανόνα, αυτό καθιστά την αντίσταση στο νερό καθοριστικό παράγοντα κατά την επιλογή δαπέδου μπάνιου. Ο κεραμικός γρανίτης πρακτικά δεν περνά νερό λόγω του χαμηλού πορώδους του.

Αυτό το υλικό είναι εντελώς αδιάβροχο, αποτρέποντας την απορρόφηση νερού και προστατεύοντας το δάπεδο από πιθανή ζημιά στο νερό. Επιπλέον, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεκέδες, δεν υπάρχουν υδατογραφήματα και λιγότερος κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας και μούχλας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αισθητική του μπάνιου σας.

Επιπλέον, τα κεραμικά είναι εξαιρετικά υγιεινά και μπορούν να πλυθούν εύκολα με οποιοδήποτε απορρυπαντικό, ακόμα και με το πιο επιθετικό. Δεν απορροφά την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του αέρα.

Τα κεραμικά είναι εύκολο στη φροντίδα και φαίνονται αισθητικά ευχάριστα

Κατά γενικό κανόνα, κανείς δεν θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο από τον απαραίτητο καθαρισμό και απολύμανση πλακάκια μπάνιου ή πατώματα. Τα καλά νέα είναι ότι τα κεραμικά από πορσελάνη είναι απίστευτα εύκολο στη φροντίδα. Η γυαλιστερή και σκληρή του επιφάνεια είναι ανθεκτική στους λεκέδες και δεν συγκρατεί βρωμιά ή σκόνη.

Το τακτικό σκούπισμα με σκούπα ή πιστόλι, σε συνδυασμό με την περιστασιακή σφουγγαρίστρα, είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να διατηρήσετε το πορσελάνινο δάπεδό σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Επιπλέον, δεν χρειάζονται ειδικά απορρυπαντικά: αρκεί ένα απλό μείγμα ζεστού νερού και ενός ήπιου απορρυπαντικού.

Για να μην αναφέρουμε ότι η πορσελάνη δεν είναι απλώς σταθερή και ανθεκτική. Αυτό το υλικό έχει επίσης σημαντική αισθητική έλξη.

Διαθέσιμο σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, μοτίβων και φινιρισμάτων, υπάρχει ένα πλακάκι που ταιριάζει σε κάθε σχεδιαστική προτίμηση, από μινιμαλιστικό έως ρουστίκ, μοντέρνο έως παραδοσιακό.

Είτε θέλετε την εμφάνιση της φυσικής πέτρας, ένα εφέ ξύλου ή ένα γεωμετρικό σχέδιο, θα το βρείτε σε πορσελάνινα σκεύη. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή εμφάνιση για το μπάνιο σας που αντανακλά το στυλ σας.

Η Ceramiche Refin, η ιταλική πορσελάνη και τα πλακάκια μπάνιου δίνουν μια φρέσκια όψη σε κάθε περιβάλλον

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε μια κομψή συλλογή από πορσελάνινα αγγεία τόσο για ντιζάιν όσο και για οικιακούς σκοπούς, Ceramiche Refin προσφέρει πολλές λύσεις για οποιαδήποτε ανάγκη. Η ιταλική εταιρεία είναι παρούσα στη διεθνή αγορά από το 1962. Σήμερα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λύσεων από πορσελάνη που αντλούν έμπνευση από διαφορετικά φυσικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο, σχιστόλιθο και τερακότα.

Εξαγωγές Ceramiche Refin Made in Italy, σχεδιασμός και προσοχή στη λεπτομέρεια, κομψότητα, περιβαλλοντική φροντίδα και καινοτομία παγκοσμίως. Η εταιρεία παράγει περισσότερα από 8 εκατομμύρια m² πορσελάνης ετησίως χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό γραφικών επιφανειών και τις διαδικασίες μετά την παραγωγή.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στον κατάλογο, για παράδειγμα, κομψά και ανθεκτικά πλακάκια για το μπάνιο. Πλήρως αδιάβροχη, εύκολη στο καθάρισμα και υγιεινή, η πορσελάνη είναι ιδανική επιλογή για πλακάκια τοίχου και δαπέδου. Τα κεραμικά προϊόντα στο μπάνιο μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν εύκολα άλλα υλικά όπως ξύλο, πέτρα ή μάρμαρο, με εξαιρετικά ρεαλιστική εμφάνιση και προστιθέμενη αξία με τη μορφή εγγυημένων τεχνικών χαρακτηριστικών με την πάροδο του χρόνου.

Συλλογές από κεραμικό γρανίτη

Αυτή η ιταλική εταιρεία προσφέρει επίσης πολλές συλλογές από πέτρα από πορσελάνη. Η Orobica, για παράδειγμα, ερμηνεύει τη διάσημη πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή Γκρε στις πλαγιές του Monte Clemo, στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Iseo.

Επιπλέον, το υλικό περιέχει άνισα κατανεμημένες πέτρες διαφορετικών μεγεθών. Το φαινόμενο κύματος δίνει έμφαση στην αποφασιστική εναλλαγή των στοιχείων. Υπάρχουν επίσης βότσαλα πιο ζεστών αποχρώσεων, που συμβάλλουν σε μια ακόμη πιο ποικίλη και δυναμική επιφάνεια.

Η συλλογή Sublime είναι ένας φόρος τιμής στη Βουργουνδία, μια από τις πιο μαγευτικές περιοχές της νότιας Γαλλίας. Μοιάζει με έναν πολύ σπάνιο τύπο τοπικής πέτρας ασβεστολιθικής προέλευσης, που δεν συναντάται σήμερα.

Μια προσπάθεια αναδημιουργίας της αισθητικής εκείνων των τόπων όπου η ζωή κυλά πιο αργά και οι στενές σχέσεις με την καταπράσινη φύση διατηρούνται. Το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από φωτοστέφανα και λεπτές λεπτομέρειες, ενώ λεπτές αντιθέσεις απλώνονται σε όλο το φόντο.

Να κλείσω

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την ομορφιά και τη δυαδικότητα της πορσελάνης για το μπάνιο, μπορείτε να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή. Και όταν νιώσετε ότι ήρθε η ώρα για την επόμενη ανακαίνισή σας, μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο!

Μικρό μπάνιο

Όποιος έχει ένα μικρό μπάνιο γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά τη διακόσμηση. Μπορείτε όμως να διακοσμήσετε το μικρό σας μπάνιο στον χώρο των ονείρων σας. Με τις συμβουλές επαγγελματιών, μπορείτε να πάρετε μερικές εμπνευσμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το μικρό σας μπάνιο σε χρόνο μηδέν.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️