Η Μεγάλη Βρετανία αναβάλλει την απόφαση για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Η Μεγάλη Βρετανία αναβάλλει την απόφαση για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

September 21, 2023 0 By admin

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα φέτος, έχει δηλώσει σε προηγούμενες δηλώσεις τους ότι θα ακολουθήσουν μια πολιτική απαγόρευσης όλων των βενζινοκίνητων οχημάτων έως το 2030. Προφανώς, ο ίδιος και το υπουργικό του συμβούλιο δεν θεώρησαν αυτή την απόφαση ρεαλιστική, γιατί αποφάσισαν να την αναβάλουν.

Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα απαγορευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2035 και όχι το 2030

Ο καγκελάριος Rishi Sunak επανέφερε την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2030 έως το 2035. Ο Sunak λέει ότι αναμένει ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας.

ο βωμός του Rishi

Ωστόσο, αποφάσισαν ότι η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαρκούσε λίγο περισσότερο. Επομένως, η απαγόρευση θα γίνει το 2035 και όχι το 2030. Καταργήθηκε επίσης η πολιτική που θα ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων τους.

Απρόσμενη επιτυχία από την Kia: έσπασε το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Απρόσμενη επιτυχία από την Kia: έσπασε το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Kia δημοσίευσε στοιχεία για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τον Αύγουστο. Κατά συνέπεια, πέτυχε νέα επιτυχία, πουλώντας περισσότερα από 15 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover λένε ότι τα σχέδια της Sunak είναι ρεαλιστικά και θα φέρουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε ευθυγράμμιση με άλλες χώρες. Τι νομίζετε; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.