Ηλεκτρικό ή βενζίνη;  Tesla Model S εναντίον Audi RS 6

Ηλεκτρικό ή βενζίνη; Tesla Model S εναντίον Audi RS 6

September 10, 2023 0 By admin

Ολοι εμείς Είχαμε τουλάχιστον μία συζήτηση τελευταία για τον ηλεκτρισμό ή τη βενζίνη. Αυτές τις μέρες, καθώς ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, γνωρίζουμε ότι αυτοκίνητα όπως το πιο πρόσφατο ατμοσφαιρικό V10 e60 M5 δεν θα παραχθούν ξανά σύντομα. Ποιος λοιπόν θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα, ο ηλεκτρισμός ή η βενζίνη; Αγωνίσαμε το Audi RS 6 C7 Nogara Edition (ABT) και το Tesla Model S Plaid για εσάς! Ιδού οι λεπτομέρειες…

Tesla Model S Plaid vs Audi RS6 C7 Nogara Edition από την ABT!

Πρώτα από όλα, σας μεταφέραμε ένα βίντεο με την τελευταία ταχύτητα του Tesla Model S Plaid, φτιαγμένο από το κανάλι AutoTopNL. Σε αυτό το βίντεο, το Tesla Model S Plaid επιτάχυνε στα 328 χιλιόμετρα την ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα επιβατικό αεροπλάνο απογειώνεται με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων, μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια απίστευτη τιμή.

Ακόμα και το αεροπλάνο απογειώνεται στις 250: Η Tesla έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με μια ενημέρωση!

Ακόμα και το αεροπλάνο απογειώνεται στις 250: Η Tesla έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με μια ενημέρωση!

Εμφανίστηκε βίντεο με την τελευταία ταχύτητα του Tesla Model S Plaid! Ακολουθούν οι λεπτομέρειες και ένα βίντεο της δοκιμής των 328 χιλιομέτρων…

Αλλά όπως γνωρίζετε, αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια και έχουν ξεπεράσει αυτές τις ταχύτητες. Ειδικά το Audi RS 6 wagon, το οποίο είναι λάτρης πολλών λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι ένα αυτοκίνητο που φέρει αυτές τις δυνατότητες. Για άλλη μια φορά, σε ένα βίντεο που ετοίμασε το AutoTopNL, το ειδικό Audi RS 6 Nogara Edition της ABT τίθεται στην απόλυτη δοκιμή ταχύτητας. Εδώ είναι μια σύγκριση ιπποδύναμης, επιτάχυνσης 0-100, επιτάχυνσης 0-300 και τελικής ταχύτητας και για τα δύο αυτοκίνητα.

SDNshiftdelete.net

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δούμε τις τιμές 0-100 και στα δύο αυτοκίνητα. Όταν μιλάμε για το Audi RS 6, αυτός ο χρόνος μετριέται ως 3,4 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, το Tesla Model S Plaid επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 2,1 δευτερόλεπτα. Φυσικά, το γεγονός ότι το Tesla Model S Plaid έχει 1.020 HP το βάζει αρκετά βήματα μπροστά, όχι ένα. Το Audi RS 6 C7 ABT αποδίδει 705 ίππους.

Όταν εξετάζονται οι τιμές 0-200 των οχημάτων, βλέπουμε μια τιμή 11,3 δευτερολέπτων στο χρονόμετρο του Audi RS 6. Το Tesla Model S Plaid επιταχύνει από 0 έως 200 χιλιόμετρα σε 9,62 δευτερόλεπτα, κάτι που μας εκπλήσσει με διαφορά μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα. Το Audi RS 6, που έχει σχεδόν 300 ίππους λιγότερους, καταφέρνει να μειώσει κάπως τη διαφορά με ενδιάμεσες επιταχύνσεις.

900 ίπποι, 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα: Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό supercar της Lotus

900 HP, 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα: Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Lotus “Emeya”!

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Lotus Emeya αποκαλύφθηκε και ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του και αναμένεται να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Audi και η Porsche.

Τέλος, το πιο ενδιαφέρον τεστ είναι το τεστ 0-300 χιλιομέτρων, όταν πραγματικά όλα γίνονται διαφορετικά. Το Tesla Model S Plaid είναι ηλεκτρικό και επιταχύνει από τα 0 στα 300 χιλιόμετρα σε 19 δευτερόλεπτα, χάρη στο γεγονός ότι δεν χάνει χρόνο και ισχύ στη μονάδα ισχύος. Το Audi RS 6 επιταχύνει από 0 στα 300 χιλιόμετρα σε 39,4 δευτερόλεπτα.

Αν και το Audi RS 6 υστερεί, εδώ έχει ένα πλεονέκτημα. Το Tesla Model S Plaid δεν είναι κατάλληλο για μακροχρόνια χρήση με ταχύτητα 300 χιλιομέτρων και άνω, γιατί η θέρμανση των μπαταριών υποδηλώνει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας. Ωστόσο, το Audi RS 6 σας προσφέρει τη δυνατότητα να διανύσετε 300 χιλιόμετρα μέχρι να τελειώσει το ρεζερβουάρ καυσίμου. Φυσικά, αν είστε σε βολικό δρόμο.

Αν θέλουμε να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα, και οι δύο μηχανές δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Ναι, το Tesla Model S Plaid είναι πιο ισχυρό αυτοκίνητο, αλλά υστερεί λόγω προβλημάτων μπαταρίας και αυτονομίας. Αν και το Audi RS 6 δεν έχει τέτοια μειονεκτήματα, δεν μπορεί να μεταφέρει όλη του τη δύναμη στα ελαστικά. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποιος θα κερδίσει τον αγώνα. Εσείς, οι αναγνώστες μας, θα απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση στα σχόλια…