Εμφανίστηκε μετά από πενήντα χρόνια!  Μυστηριακοί σεισμοί

Εμφανίστηκε μετά από πενήντα χρόνια! Μυστηριακοί σεισμοί

September 12, 2023 0 By admin

Το φεγγάρι, ένα από τα σημαντικά σύμβολα του Ψυχρού Πολέμου, όπου οι ΗΠΑ πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους, επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη. Πρώτα η Κίνα και μετά η Ινδία κατάφεραν να προσγειώσουν τον δορυφόρο μας στο φεγγάρι. Συγκεκριμένα, η Ινδία έκανε και την πρώτη προσγείωση στον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Νέες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από Αμερικανούς ερευνητές αποκαλύπτουν περαιτέρω το μυστήριο του φεγγαριού. Σύμφωνα με αυτό Μήναςανακαλύφθηκε από το Apollo 17 μυστηριώδεις σεισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη του

Ήταν ανθρωπογενείς οι μυστηριώδεις σεισμοί που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής αποστολής Apollo 17;

Η αποστολή Apollo 17, που πραγματοποιήθηκε το 1972, ήταν η τελευταία αποστολή στην οποία αστροναύτες πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι. Αν και έχουν περάσει περισσότερα από πενήντα χρόνια από αυτή την αποστολή, έχουν προκύψει νέες λεπτομέρειες.

Αστροναύτες σε αυτή την τελευταία αποστολή στο φεγγάρι σεληνιακούς σεισμούς τοποθέτησε σεισμικούς αισθητήρες στην επιφάνεια της Σελήνης. Τα δεδομένα από αυτούς τους σεισμικούς αισθητήρες επανεξετάστηκαν από μια ομάδα επιστημόνων.

Η αποστολή Apollo 17 ήταν η τελευταία αποστολή αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης.

Αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε στους σεισμούς που συμβαίνουν όταν ο Ήλιος ανατέλλει στην υψηλότερη θέση του στη σεληνιακή επιφάνεια. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί οι σεισμοί αποδείχθηκαν αρκετά τακτικοί και επαναλαμβανόμενοι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τέτοιοι τακτικοί και επαναλαμβανόμενοι σεισμοί είναι παρόμοιοι με τους ανθρωπογενείς.

Το είδαμε και αυτό: Η Sony ψάχνει ανθρώπους για να φροντίσουν παλιά ρομπότ!

Το είδαμε και αυτό: Η Sony ψάχνει ανθρώπους για να φροντίσουν παλιά ρομπότ!

Η Sony στοχεύει να προσφέρει μεταχειρισμένα μοντέλα σκύλων ρομπότ Aibo σε διάφορους ανθρώπους μέσω του προγράμματος “αναδοχής οικογένειας”.

Φυσικά, δεν είναι γνωστό τι είδους δομή βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης και τι προκαλεί αυτή την τακτική αναταραχή. κανονικά σεληνιακούς σεισμούς Αυτό συμβαίνει λόγω των διαφορών θερμοκρασίας που συμβαίνουν μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Στον δορυφόρο μας, βλέπουμε θερμοκρασία 121 βαθμών την ημέρα και -133 βαθμών τη νύχτα. Αυτές οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας κάνουν την επιφάνεια της Σελήνης να διαστέλλεται όταν είναι ζεστή και να συστέλλεται όταν είναι κρύο. Αυτό είναι διαστολή και συστολή σεληνιακούς σεισμούς μοιάζει με

Οι σεισμικοί αισθητήρες Apollo 17 συνέλεξαν δεδομένα από τον Οκτώβριο του 1976 έως τον Μάιο του 1977. που σχηματίζεται από τη διαφορά θερμοκρασίας σεληνιακούς σεισμούς Αυτό συμβαίνει όταν ο Ήλιος αρχίζει να κατεβαίνει από την υψηλότερη θέση του. Μυστηριώδεις Σεισμοί Αυτό συνέβαινε τακτικά όταν ο Ήλιος έφτασε στην υψηλότερη θέση του στη Σελήνη το πρωί.

Οι αισθητήρες καθορίζουν την πηγή του σεισμού Σεληνιακό αεροσκάφος Apollo 17 Μπορούσε να παρατηρήσει. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης το χρονικό διάστημα αυτών των μυστηριωδών σεισμών. Αντίστοιχα, δύο μυστηριώδεις σεισμοί συμβαίνουν κάθε μέρα, ένας κάθε πέντε έως έξι λεπτά και ο δεύτερος κάθε πέντε έως επτά ώρες της Γης.

Ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το εσωτερικό της Σελήνης θα εξερευνηθεί περαιτέρω. Ενώ αυτή η έρευνα τροφοδοτεί τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι οι μυστηριώδεις σεισμοί προκαλούνται από τον άνθρωπο, εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά τακτικοί.