Απομένει μόνο ένα εμπόδιο για το Starship Rocket

Απομένει μόνο ένα εμπόδιο για το Starship Rocket

November 1, 2023 0 By admin

Ο πύραυλος Starship θα εκτοξευθεί σύντομα για δεύτερη φορά. Η ημέρα έναρξης πλησιάζει συναρπαστικά. Αν και η πρώτη πτήση κατέληξε σε βολίδα, ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες προσεγγίζουν αυτή την πτήση με προσοχή. Η SpaceX κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επίσημων ιδρυμάτων. Η εταιρεία πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο για τη δεύτερη πτήση. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο πύραυλος Starship ολοκληρώνει τις τελευταίες του προετοιμασίες για τη δεύτερη πτήση του!

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ολοκλήρωσε την αναθεώρηση ασφάλειας του πυραύλου SpaceX Starship. Έτσι, η εταιρεία έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη δοκιμαστική πτήση. Τώρα απομένει ένα τελευταίο εμπόδιο για το Starship Rocket. Ως τελευταίο βήμα πριν από την πτήση, η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ πρέπει να ολοκληρώσει μια περιβαλλοντική ανασκόπηση.

Διαστημόπλοιο

Η απροσδόκητη έκρηξη του Starship αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία από την άποψη της ασφάλειας και της οικολογίας. Η εξέδρα εκτόξευσης διαλύθηκε, προκαλώντας ζημιές σε μεγάλη περιοχή. Οι εκπρόσωποι του Elon Musk και της SpaceX φροντίζουν ιδιαίτερα για να αποφύγουν μια επανάληψη της κατάστασης. Για αυτό, ξαναέχτισε την εξέδρα εκτόξευσης.

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship θα είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship θα είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Έλον Μασκ μίλησε κατηγορηματικά για τον πύραυλο του, ο οποίος δεν έφυγε ποτέ από την ατζέντα. Το Starship είναι έτοιμο για αποστολή στον Άρη τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, η SpaceX ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στα social media ότι είναι έτοιμη για δεύτερη πτήση. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια κατάσταση. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι έπρεπε να ολοκληρώσει μια σειρά από δοκιμές, ελέγχους και εργασίες.

Από την άλλη, η SpaceX έχει ακολουθήσει όλα τα βήματα που απαιτούνται από την FAA. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας τόνισε πρόσφατα σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι το τμήμα δημόσιας ασφάλειας της αναθεώρησης έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η FAA δεν έχει ακόμη εκδώσει άδεια εκτόξευσης. Διότι το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο μένει να ξεπεραστεί.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) δήλωσε ότι η ανασκόπηση της ασφάλειας επικεντρώθηκε σε ζητήματα που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της ιδιοκτησίας. Σε ανακοίνωσή του, το ίδρυμα ανέφερε:Συνίσταται σε αξιολόγηση της οργάνωσης ασφάλειας του αιτούντος, των διαδικασιών ασφάλειας του συστήματος, της ανάλυσης ασφάλειας πτήσης και των ποσοτικών κριτηρίων κινδύνου για εκτίναξη, επανεισαγωγή και καταστροφή του οχήματος». Συμπεριέλαβε τα λόγια του.

Η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ αξιολογεί επί του παρόντος ένα νέο σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει εγκατασταθεί στην εξέδρα εκτόξευσης της Boca Chica. Αυτή η αναθεώρηση ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου. Επιπλέον, αυτή η αξιολόγηση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον νόμο για τα απειλούμενα είδη και με την έγκριση της FAA. Η αναθεώρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30-135 ημερών.